Remi Vojvodine u prvoj proveri u Sloveniji

U prvom prijateljskom meču na pripremama na Mariborskom Pohorju, fudbaleri Vojvodine su remizirali sa ekipom Ocelula rezultatom 2:2.

Strelci za Vojvodinu bili su Filip Malbašić u 64. i Nikola Čumić u 73. minutu.

Vojvodina: Carević, Lazarević, Crnomarković, Busnić, Antonijević, Zukić, Kajević (od 78. Miletić), Malbašić, Nikolić, Čumić (od 78. Ivanović), Vukić (od 88. Jovanović).

Rumunski tim je bio ofanzivniji i konkretniji na početku meča, te je imao i prve dve prilike na utakmici preko Telesa, koji je najpre gađao pored stative iskosa sa 10 metara, a potom i glavom gađao direktno u Carevića.

Klub iz Novog Sada je prvi put uputio udarac u okvir gola na isteku pola časa, kada je Nikolić gađao iz slobodnog udarca pod prečku, golamn Ocelula je izbio loptu u korner.

U 35. minutu Ocelul je poveo, strelac je bio Bodisteanu koji je ostao sam na 18 metara i preciznim udarcem u levi ugao savladao nemoćnog Carevića.

Voša je zaigrala bolje tek nakon primljenog gola i do odlaska na odmor imala je tri opasne situacije. Prvo je Malbašićev udarac zaustavio Stojan, potom su u poslednjem trenutku ispred Vukića i Čumića u dva navrata odlično reagovali defanzivci Ocelula. Vukić je postigao i pogodak posle centaršuta Nikolića, ali je pomoćni sudija signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Voša je zaigrala bolje i u drugom poluvremenu, a u 56. minutu „stara dama“ bila je najbliža golu. Čumić je prošao po levom boku, golman Stojan je već bio savladan, ali je udarac izblokirao jedan defanzivac od čije noge se lopta odbila u stativu. Voša je pripretila i tri minuta kasnije kada je udarac oprobao i Malbašić, ali je bio neprecizan.

U 62. minutu usledila je kazna, nakon greške Busnića, Oktavijan je proigrao Sirjana koji je pogodio prazan gol za 0:2.

Ipak, Voša je odmah uzvratila, posle dva minuta, Vukić je dugu loptu Carevića glavom prosledio do Malbašića koji je izašao sam na golmana i pogodio dalji ugao za 1:2.

U 73. minutu Vojvodina je došla do zasluženog izjednačenja golom Čumića, koji je prihvatio dugu loptu i u trku je primio i potom pogodio dalji ugao iskosa sa leve strane za 2:2. Već u narednom napadu Čumić je opet gađao iskosa sa leve strane, lopta je ovaj put prošla pored stative.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina u prvom kontrolnom meču upisala remi, a sledeća utakmica na programu je u subotu, a protivnik će biti Aluminij.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Fener na korak do F4!

Košarkaši fenerbahčea došli su do vođstva 2-1 u seriji plej ofa Evrolige protiv Monaka, pošto su na svom parketu...

POVEZANE OBJAVE