OGLASIO SE SELEKTOR SRBIJE: Pešić o spisku za Svetsko prvenstvo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je za “Sport klub” da ima u vidu imena za predstojeći Mundobasket.

Ipak Pešić ne želi sada da objavi spisak, smatra da još uvek nema potrebe da saopštava ko putuje na prestižno takmičenje.

-Naravno da računam na sve igrače, a kada dođe vreme, bićete upoznati sa spiskom. Zato sada ne pričam o imenima. Neki drugi učesnici SP, objavljuju spiskove, šire ili uže, na kojima može biti 12, 14, ili više potencijalnih reprezentativaca. Mi za tim nemamo potrebe zato što su neki kandidadti povređeni, drugi „izlaze“ iz povreda, treći se leče, četvrti su operisani, kao što ima onih koji su potpisali ugovore u NBA, igraju Letnju ligu u Americi… A i po pravilima FIBA, samo 12 dana pre oficijelnog starta Kupa, može da se objavi spisak (24 imena) igrača. Znači, nijedna federacija ne mora, pre pomenutog datuma, da obelodani spisak, rekao je Pešić za Sport klub.

Svetsko prvenstvo se održava krajem avgusta u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE