Mbape: Nije važno za koga igram i čiji dres nosim

Mnogo se spekuliše o Kilijanu Mbapeu i njegovom statusu u Pari Sen Žermenu, a on je sada otvorio dušu za francuske medije.


EURO 2024: Albanija - Španjolska | Hrvatska - Italija


Naime, on je obavestio PSŽ da želi da napusti klub narednog leta po isteku ugovora i time izazvao pravu pometnju u taboru ovog tima.

-Razlozi zbog kojih verujem da mi je ovo poslednja sezona u Ligi 1? Vrlo je jednostavno, ja sam takmičar. Kada igram, želim da pobedim. Nije važno za koga igram, nije bitno čiji dres nosim, nije važno gde igram, nije važna godina, nikad nemam mira kada je to u pitanju. Samo želim da pobeđujem. Nikad nisam zadovoljan. Želim da osvojim Ligu šampiona. Na odmoru, posle sezone, se resetujem, povratim energiju i vraćam se još više gladan, kao što svi znaju, izjavio je Mbape i dodao:

-Ja sam neko ko nikad nije zadovoljan, tako da nikad nisma impresioniran postignutim. To je i prva stvar u razumevanju sebe jer sve što radim, uvek kažem sebi da mogu bolje. Imam glad za pobedama. Ne želim da igram za tim koji je samo učesnik. Zbog toga neki ljudi misle da sam arogantan. Jer mrzim da samo učestvujem. To nije u mojoj prirodi, to nisam ja, i ne bojim se to da kažem čak i ako stvari ne idu u moju korist. Ne bojim se ni neuspeha, takođe. To je deo svačije karijere. Ali duboko u sebi imam uverenje da sam rođen da pobeđujem i želim to svima da pokažem.

Na pitanje zbog čega PSŽ svih ovih godina ne uspeva da se popne na krov Evrope, Mbape kaže:

-Ne znam šta je potrebno PSŽ da osvoji pehar, to nije pitanje za mene. Morate to da pitate ljude koji sastavljaju tim, koji organizuju ekipu, koji grade klub. Ja se samo trudim da pružam najbolje što mogu. Bolji sam igrač nego što sam bio, prvi strelac sam petu sezonu zaredom u Ligi 1. Kritike kažu da mogu i bolje. Ponekad u fudbalu suočite sa onim što se zove stakleni plafon. Zbog toga to nije pitanje za mene, već za one iznad mene.


EURO 2024: Francuska - Poljska | Nizozemska - Austrija | Danska - Srbija | Engleska - Slovenija


Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI TRENER SUPERLIGE: Lazetić napustio Bačku Topolu, predstavljen u novom klubu

Fudbaleri TSC-a ućiće u novu sezonu sa drugim šefom stručnog štaba na klupi. Žarko Lazetić se preselio u Makabi Tel...

POVEZANE OBJAVE