Poraz Srbije nakon preokreta, Podraščanin oborio Grbićev rekord

Muška seniorska reprezentacija Srbije poražena je u trećoj utakmici u Anahajmu od Francuske rezultatom  3:1, po setovima 20:25, 25:23, 25:20 i 28:26, posle 102 minuta igre.

Srbija je na početku duela stekla +3 (7:4). Od tada su izabranici Igora Kolakovića konstantno održavali prednost u odnosu na Galske petlove.

U finišu su to uvećali na maksimalnih +6 (22:16) Srbija je malo popustila u finišu, ali privela set kraju za vođstvo od 1:0.

Srbija bolje počinje i drugi set. Nakon startnih 2:0 Francuza Srbi odgovaraju serijom 6:0. Rival se konsolidovao i prišao na 8:6 u korist našeg tima. Isto kao u prvom setu, Orlovi su održavali stečeni plus. Međutim, Francuzi su se potpuno približili kada su stigli na -1 (16:15).

U samom finišu su uspeli i da izjednače na 23:23 nakon rezultatske klackalice. Olimpijski šampion je to iskoristio da izjednači na 1:1.

Nakon toga su Francuzi totalno preokrenuli sve u svoju korist, poveli su sa 2:1 u setovima, a zatim osvojili i treći za pobedu protiv našeg tima.

U senci poraza od Francuske ostao je rekord Nikole Grbića koji je oborio Marko Podraščanin. Bio je ovo 332. meč blokera Srbije, koji je sada igrač sa najviše utakmica u dresu reprezentacije.

Srbija će u četvrtom meču u SAD igrati protiv Bugarske sutra od 22.30 časova po našem vremenu. U SAD će, pored domaćina igrati i Iran i Nemačka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ONI SU SE VEĆ PLASIRALI: LŠ u novom formatu, mogu li večiti do elite?

Srpski fudbal neće u predstojećoj sezoni imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona. Crvena zvezda kao izvesni prvak ićiće u plej-of...

POVEZANE OBJAVE