STIGLA POTVRDA: Reprezentacija Srbije dobija veliko pojačanje iz NBA lige!

Košarkaška reprezentacija Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu mogla bi da bude jača za košarkaša Oklahoma Siti Tandera Alekseja Pokuševskog, saznaje grčki “Sportal”, pozivajući se na izvore bliske mladom košarkašu.

Tako su se obistinile ranije najave koje su stigle iz samog kluba, ali se sve iskomplikovalo zbog povrede desne nadlaktice popularnog Pokua.

Prema ovim najavama, još uvek postoji rezerva, ukoliko srpski univerzalac ne bude 100% spreman, ali njegova želja nije sporna i ne postoji pritisak od strane kluba.

Za oporavak je ranije bilo predviđeno 4-6 nedelja, pa nam ostaje da se nadamo da će sve teći po planu i da će moći da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću.

U prethodnoj sezoni je prosečno po utakmici beležio 8,1 poen, 4,7 skokova i 1,9 asistenciju, uz nekoliko dabl-dabl učinka, ali ga je sputala i povreda, zbog koje je propustio deo sezone.

Pokuševski je draftovan kao 17. pik na Draftu 2020. godine, a Evropsko prvenstvo je propustio kako bi se što bolje spremio za NBA sezonu.

Svojevremeno je pružao zapažene partije za U17 reprezentaciju na Svetskom prvenstvu, kao i za U18 nacionalni tim na prvenstvu Evrope.

Prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i u Japanu, a naša reprezentacija biće u grupi sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Larkin odbio Fener, poznato u kom klubu nastavlja karijeru

Košarkaš Efesa Šejn Larkin je glavna tema u košarkaškim krugovima u Turskoj. Mnogo se spekuliše u kom klubu će...

POVEZANE OBJAVE