RUSI DOMINIRAJU NA VIMBLDONU POSLE ZABRANE: Autsajder u četvrtfinalu uz potencijalnog Novakovog protivnika, čudo od deteta napada dostignuće Marije Šarapove!

Prošle godine je Vimbldon napravio izuzetak u odnosu na ostale turnire, i ATP i WTA, te nije dozvolio ruskim teniserima i teniserkama nastup na turniru. Iz tog razloga se na terenima Ol Ingland Klaba nije igralo za poene na listi, već samo za trofej.

Ove godine su organizatori shvatili da ne mogu da donose odluke na silu, pa su na turniru ruski i beloruski takmičari, i to sa velikim uspehom. Doduše, izostao je Karen Hačanov zbog povrede.

Danas je bio briljantan dan za ruski tenis na londnskoj travi.

Mira Andrejeva, 16-godinje tenisko čudo, lako je sa 2-0 (6:2 i 7:5) savladala u osmini finala zemljakinju Anastasiju Potapovu.

Tako je podsetila na svoju stariju zemljakinju Mariju Šarapovu, koja je 2004. godine postala senzacionalna šampionka u sličnim godinama. Kako bi ponovila podvig, moraće pre svega u četvrtfinalu da bude bolja od 25. nositeljke Medison Kiz.

Ništa manje nisu uspešni bili danas ni ruski teniseri, pošto su se dvojica plasirala u najboljih 8 na turniru.

Veliko iznenađenje napravio je 92. igrač sveta Roman Safiuljin, koji je savladao Denisa Šapovalova nakon preokreta sa 3-1, po setovima 3:6, 6:3, 6:1 i 6:3.

I pored velikih problema sa povredom šake i nokta, Andrej Rubljov je uspeo da nakon pet setova pobedi Kazahstanca Aleksandra Bublika (7:5, 6:3, 6:7, 6:7 i 6:4), koji ima odlične predispozicije za igru na travi i koji je ove godine trijumfovao na turniru u Haleu upravo pobedivši u finalu današnjeg protivnika.

Na taj način se Rus uspešno revanširao, a za polufinale će se boriti sa pobednikom meča između branioca trofeja Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE