TOTALNA DOMINACIJA NAŠIH: Ub slavio u srpskom finalu 3×3 mastersa u Makau, u međusobnom okršaju svetskih šampiona! (VIDEO)

Od samih začetaka 3×3 basketa Srbija je uspostavila dominaciju, osvajanjem tadašnjeg Svetskog prvenstva 2012. godine. Retko kada je titula svetskog šampiona od tada izostala. U početku se igralo svake druge, a zatim i svake godine.

Isto su naši momci ponovili i ove godine, kada je reprezentacija u sastavu Strahinja Stojačić, Marko Branković, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić odbranila svetski tron od prošle godine.

Ni tu se naravno ne zaustavjaju. Ub je pre nedelju dana trijumfovao na mastersu u Marselju (najjače kategorija turnira na svetskom turu), a sada je isti uspeh ponovio i u Makau, pobedom u srpskom finalu nad ekipom Limana sa 21-16!

Tako su Stojačić i Branković – zajedno sa Vladimirom Đorđevićem i Nemanjom Baraćem – u meču za trofej bili bolji od saigrača iz reprezentacije Mihaila Vasića, koji je igrao u timu sa Stefanom Kojićem, Nebojšom Kilijanom i kineskim igračem Ning Žangom. Ovog puta u timu Uba nije bilo reprezentativca Dejana Majstorovića koji je takođe deo ovog sastava.

Ponovo je najbolji na terenu bio Strahinja Stojačić sa 8 poena, uz 4 uhvaćene lopte i 2 asistencije. On je i rešio pitanje pobednika slobodnim bacanjem na 30 sekundi do isteka 10 minuta, koliko maksimalno može trajati utakmica. Barać i Branković su dodali po 5, a Đorđević 3 poena.

U Limanu je ubedljivo najefikasniji bio Kojić sa dvocifrenim učinkom od 11 poena. Vasić je ubacio 4, Žang jedan, dok je Kilijan ostao bez poena u finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina sa Špancima pravi “trejd”?

Vojvodina su u Superligi Srbije bori za izlazak u Evropu, a opšti utisak je da je klub iz Novog...

POVEZANE OBJAVE