ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU VIMBLDONA: Preskočena najteža prepreka na putu ka odbrani pehara!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, ćiji je aktuelni četvorostruki uzastopni šampion.

Rekorder po broju gren slem titula savladao je možda i najnezgodniju prepreku na Vimbldonu, pošto je bio bolji od bivšeg polufinaliste Huberta Hurkača, u meču koji je počeo sinoć, sa 3-1, po setovima 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 5:7 i 6:4.

Ovo je bila čak 32. uzastopna pobeda na Vimbldonu za Đokovića, čime nastavlja da pomera granicu apsolutnog rekorda i muške i ženske konkurencije.

Novak je sinoć poveo sa 2-0 u setovima, nakon dva dobijena tajbrejka, iako je u oba Hurkač bio veoma blizu da dobije. Ipak, Đoković je bio daleko pribraniji u odlučujućim momentima, a poljski igrač postajao nervozan.

Odmah nakon što je završen drugi set, meč je morao da bude prekinut zbog vremenskog ogrnaičenja tamošnjeg zakona, a danas je Poljak uspeo da dođe do seta, pošto je u trećem delu meča došao do brejka kada se najmanje očekivalo, u poslednjem gemu, i tako dobio sa 7:5.

U četvrtom setu presudan je bio brejk srpskog tenisera za 4:3, nakon čega je rutinski završio meč.

Koliko je bilo teško doći do pobede svedoči i podatak da je Hurkač odservirao čak 33 as udaraca protiv možda i najboljeg riternera sveta ikada.

Za plasman u polufinale boriće se protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je posle pet setova bio bolji od Aleksandra Bublika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NESTVARNA SERIJA BAJERA TRAJE: Bili na rubu poraza, Andrih iščupao bod u derbiju!(VIDEO)

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i dalje su na putu da završe Bundesligu bez poraza. Večeras na svom terenu odigrali 2:2...

POVEZANE OBJAVE