Mlada reprezentacija pobedom u komšijskom derbiju završila grupnu fazu Evropskog prvenstva!

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (U20) završila je grupnu fazu takmičenja pobedom nad Crnom Gorom sa 69:75 (22:18 13:20, 17:20, 17:17).

Iako je komšijska selekcija daleko bolje otvorila utakmicu i povela sa 18-6 već u prvoj četvrtini, naši mladi košarkaši uspeli su da se vrate i dođu do trijumfa.

Priključak je uhvaćen već krajem prvog perioda, a do preokreta je došlo na početku druge deonice kada smo poenima Nikole Šaranovića poveli sa 24-23.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Mihailo Petrović sa 17 poena, a sjajan je bio i Matija Belić, koji je stao na skok do dabl-dabl učinka, pošto je sakupio 12 poena i uhvatio 9 lopti. Dvocifren je bio i Filip Branković, koji je upisao 10 poena.

U poraženom timu se najviše istakao Lazar Vukčević sa 17 poena, a dvocifreni su bili još i Danilo Ivanović sa 11 i Fedor Žugić sa poenom manje.

Naša reprezentacija je prethodno na startu upisala ubedljivu pobedu protiv Estonije, a potom je poražena od Španaca na isti način. Sada sledi dan pauze, pa zatim osmina finala, u kojoj se naša grupa B ukršta sa grupom A.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki derbi bez Srba!

Srpski golman Marko Dmitrović neće biti u sastavu Sevilje za večerašnji gradski derbi protiv Real Betisa, koji se igra...

POVEZANE OBJAVE