Novak Đoković oborio još jedan Samprasov rekord!

Nakon što je prestigao svog nekadašnjeg teniskog idola Pita Samprasa po broju uzastopnih pobeda na Vimbldonu, oborio je još jedan rekord Amerikanca, takođe na turniru čijim se vladarom nekada smatrao.

Naime, Đoković sinoć nije uspeo da privede meč protiv Huberta Hurkača kraju zbog ograničenja tamošnjih zakona kada je reč o vremenu do kog može da se igra, ali je poveo sa 2-0, i to posle dva tajbrejka.

To je posebno značajno bilo, pre svega onaj u prvom setu, jer je tako dobio 13. uzastopni tajbrejk na gren slemovima u jednoj godini, čime je prestigao Samprasa u ovom segmentu!

Malo je falilo da mu ovaj rekord izmakne, pošto je Hurkač imao set-loptu i vodio sa 6:3, ali je Srbin pokazao da je kralj tajbrejkova i, za razliku od protivnika, ostao potpuno pribran u odlučujućim momentima.

Nakon toga je rekord dodatno pojačao osvajanjem tajbrejka u drugom setu, i to na sličan način. Posao je dovršio danas plasmanom u četvrtfinale, iako je Poljak uspeo da dođe do trećeg seta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Arsenal je apsolutni vladar Londona (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala savladali su Totenhem sa 3-2, u derbiju Severnog Londona odigranom u sklopu 35. kola Premijer lige. Arsenal je...

POVEZANE OBJAVE