GAZDA CENTRALNOG TERENA: Dominantni Đoković srušio Sinera, sledi borba za osmi pehar Vimbldona!

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u finale Vimbldona. On je sa 3:0 savladao Italijana Janika Sinera.

Po setovima 6:3, 6:4, 7:6 (4)

Meč je počeo brejk loptama za italijanskog takmičara. Srpski igrač uspeo je to da anulira i povede na startu duela. Drugi igrač sveta koristi propuštene šanse rivala i već u njegovom prvom servis gemu mu oduzima servis za 2:0.

Naš teniser je to pretvorio potom i u 3:0 potvrdivši stečenu prednost. Đokoviću je to bilo dovoljno i na posletku je poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je sigurnim servisom oba igrača. Đoković ponovo rano pravi brejk. U trećem gemu drugog seta je propustio dve prilike ali je potom treću realizovao za 2:1 u gemovima uz servis. Posle maratonskog četvrtog gema ga je potvrdio i poveo 3:1.

U sedmom je propustio dve brejk prilike za novi oduzeti servis Đoković. Siner je uspeo da to sačuva, a Đoković novim osvojenim servis gemom poveo 5:3. Potom je i to zadržao za veliko vođstvo od 2:0 u setovima i došao na korak od plasmana u finale.

Treći set je počeo kao i prvi i drugi sa 1:1 i bez brejka. Odmah u narednom gemu na servis Sinera Đoković je imao dve šanse ali ih nije iskoristio. Italijan ovog puta nije dozvolio rano oduzeti servis.

Srbin se u devetom gemu suočavao sa dve brejk, a ujedno i set lopte. Prevazišao je to i stigao do 5:5. Naš teniser je svojim servisom uveo treći set u taj brejk.

Siner je bolje krenuo u trinaestom gemu i odmah je napravio mini brejk. Đoković uzvraća i na prvu promenu strana odlazi se sa 3:3. Kasnije je Đoković stigao do dve meč lopte. Iskoristio je odmah prvu za pobedu.

On će se u finalu sastati sa pobednikom meča Alkaraz – Medvedev. Đoković će imati priliku da osmom titulom se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju trofeja na Vimbldonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STAMENIĆ POSLE PEHARA: Čeka nas sjajna proslava, da pobedimo sve utakmice do kraja sezone

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 35. titulu prvaka Srbije. Crveno-beli su savladali TSC, a Partizan je poražen od Vojvodine nakon...

POVEZANE OBJAVE