POZNAT SPISAK KANAĐANA: NBA zvezde i igrači iz ABA lige napadaju medalju na Mundobasketu, saigrači Srba predvodnici

Kako se bliži Svetsko prvenstvo u košarci, sve je više spiskova nacionalnih timova poznato, a danas je i selektor Kanade Đordi Fernandez objavio na kog potencijalno računa na najvećoj smotri košarke.

Na širem spisku je 18 kandidata, a među njima su:

Šej Gildžes-Aleksander, Ar Džej Beret, Džamal Marej, Kajl Aleksander, Nikel Aleksander-Voker, Tre Bel-Hejns, Ošej Briset, Dilon Bruks, Lugenc Dort, Zek Edej, Melvin Edžim, Kori Džozef, Keli Olinik, Kevin Pangos, Dvajt Pauel, Kasijus Robertson, Fil Skrab i Tomas Skrab.

Na prvi pogled je jasno da je sastav jako respektabilan, sa puno NBA igrača, koje predvode aktuelni šampion i najveća zvezda Nagetsa uz Nikolu Jokića – Džamal Marej, kao i plej Oklahome Šej Gildžus-Aleksander, u prošloj sezoni saigrač Alekseja Pokuševskog.

Šansu da izbore mesto na Mundobasketu dobili su i Tre Bel-Hejns i Melvin Edžim, sadašnji i bivši košarkaši podgoričke Budućnosti.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu ovoj reprezentaciji su mnoge zvezde otkazale nastup, pa je među retkim igračima iz NBA lige igrao Kori Džozef, koji je na spisku i sada.

Kanađani su smešteni Grupu H koja se igra u Džakarti, u Indoneziji, zajedno sa Letonijom, Libanom i Francuskom.

Pored Indonezije, domaćini takmičenja su i Japan i Filipini, gde će se odigrati i završna faza, a naša reprezentacija će i grupu igrati u ovoj košarkaškoj zemlji. Mundobasket počinje 25. avgusta i trajaće do 10. septembra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznat termin majstorice između Partizana i Budućnosti

Prvi meč polufinala ABA lige između Partizana i Budućnosti dobio je tim Željka Obradovića u Beogradu sa 78:67, dok...

POVEZANE OBJAVE