U Humskoj će se ipak igrati Liga šampiona ovog leta?

Fudbaleri Partizana razočarali su svoje navijače u prethodnoj sezoni, pošto su zauzeli tek četvrto mesto u Superligi, pa će morati da se kroz kvalifikacije izbore za Ligu konferencija.

Veliku šansu je iskoristio TSC iz Bačke Topole, koji će se boriti da bude drugi predstavnik Srbije u Ligi šampiona, dok ima obezbeđen minimum plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Za dva najjača evropska takmičenja, međutim, TSC nema dovoljan kapacitet stadiona, pa će evropske utakmice najverovatnije igrati u Humskoj, na stadionu Partizana. Ovo je otkrio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, gostujući u emisiji na Sportalu.

TSC će najverovatnije igrati na stadionu Partizana, a objasnio je i zašto tim sa severa Srbije ne može da igra na svom stadionu.

Šteta je što stadionu u Bačkoj Topoli, koji je oduševio zvaničnike UEFA, nema veći kapacitet. Samo zbog toga tamo ne može da se igra grupna faza Lige Evrope, u kojoj će se TSC minimalno naći. Možda će biti i u Ligi šampiona. Može da se igra grupna faza Lige konferencije, jer je kapaciet 4.500 mesta, dok je minimalni broj sedišta za dva bolja takmičenja 8.000, rekao je funkcioner FSS.

Ipak, nije sve rešeno i za to je potrebno se iz Partizana da saglasnost, ali prema informacijama Mozzart Sporta to ne bi trebalo da je problem. Druga opcija koja se pominje za TSC je da igra utakmice u Segedinu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Crvena zvezda naciljala pojačanje u veznom redu na “Ivica Osim placu”

Crvena zvezda je veoma blizu i matematički da osigura titulu šampiona Srbije, a očekuje je i meč protiv Vojvodine...

POVEZANE OBJAVE