SVETLA BUDUĆNOST NA VIDIKU: Umalo izmaklo srpsko finale na Vimbldonu!

Nakon Novaka Đokovića, koji će se boriti za peti uzastopni pehar na Vimbldonu, kao i mladog Branka Đurića koji je ušao u finale juniorskog dubl turnira, još jedan srpski predstavnik igraće za trofej na najvećem turniru.

Zapravo radi se o predstavnici, pošto se ekstratalentovana Luna Vujović plasirala u finale U14 turnira. Ona je u polufinalu savlada Rumunku Maju Ilinku Burčestu sa 2-0, po setovima 7:6, 7:5.

NAPAD NA DUPLU KRUNU: Novak neće biti jedini Srbin u finalu Vimbldona!

Umalo smo mogli da dobijemo srpsko finale, pošto je u drugom polufinalu Dušica Popovski izgubila od Holi Smit sa 2-0, po setovima 7:6 i 7:5.

Sistem takmičenja je nešto drugačiji nego u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Nakon tri meča u grupnoj fazi igraju se polufinala, a pobednice se potom bore za trofej.

Teniseri i teniserke iz Srbije nemaju često prilike da igraju na travnatoj podlozi u mlađim kategorijama, pa je ovo svakako i dragoceno iskustvo i dokaz da veliki potencijal postoji.

Nekada smo imali dve prvoplasirane teniserke na WTA listi, Jelenu Janković i Anu Ivanović, nakon čega je usledio lošiji period za srpski ženski tenis. U poseldnje vreme vidimo sve češće nagoveštaje boljih dana. Pre Lune i Dušice, mlade Mia Ristić i Lola Radivojević su nosile srpsku Bili Džin King kup reprezentaciju u evroafričkoj zoni, a uveliko se probijaju na WTA listi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Željko obradovao navijače, najavljuje jak Partizan i naredne sezone!

Trener Partizana Željko Obradović obratio se medijima posle potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora sa crno-belima. Pričao je i o timu...

POVEZANE OBJAVE