Đoković posle drame ostao bez pete uzastopne titule na Vimbldonu, nije dostigao Federerov rekord

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da posle epohalnog finala Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza dođe do pete uzastopne titule na najprestižnijem turniru na svetu.

Španac je bio bolji posle pet setova, slavivši sa 3-2 (1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6 i 6:4).

Tako je prvi teniser sveta sprečio Novaka da (već sada) dostigne rekord Rodžera Federera, koji ima osam titula sa Vimbldona.

Mladi Španac je očigledno bio pod utiskom na startu velikog finala na Centralnom terenu, pa je višestruki šampion ekspresno osvojio prvi set. On je brejkovima ud rugom i četvrtom gemu poveo sa 4:0, u oba iskoristivši treću brejk-šansu. Potom je rutinski priveo set kraju.

Alkaraz se potom trgao i već na startu drugog seta brejknuo Novaka, tako povevši sa 2:0, ali je već u narednom gemu izgubio prednost. Više nije bilo brejk prilika do kraja seta, pa se ušlo u tajbrejk. Iako je Đoković uzeo mini-brejk već u prvom poenu, Španac je uspeo da prekine imresivni niz osvojenih tajbrejkova našeg tenisera i dođe do izjednačenja u setovima. Čini se da je na kraju to bilo i presudno.

Prvi teniser sveta je i treći set počeo brejkom, već u prvom gemu, s tim da je ovog puta uspeo da ga zadrži. Novak je propustio dve prilike da vrati brejk, pa je Alkaraz poveo sa 3:1, nakon čega je usledio veoma dug gem u kom je iskoristio čak sedmu brejk-loptu i došao do još jednog brejka. Na kraju je Đoković izgubio servis i u poslednjem gemu, pa je Španac osvojio set veoma ubedljivo.

Srbin je u pauzi otišao do tealeta kako bi se pribrao, a potom je usledila velika borba u četvrtom setu. Prvo je on spasao dve brejk šanse u drugom gemu, a zatim uspeo da oduzme servis Špancu u dugom petom gemu, nakon čega je to i potvrdio i poveo sa 4:2. Na kraju je Karlos Alkaraz petom duplom servis-greškom u setu izgubio još jedan servis, a ujedno i set, pa je sve stalo u peti – odlučujući deo meča!

Odmah je krenulo žestoko i obojica tenisera su uspela da spasu brejk-lopte u prvim servis-gemovima. Novak je svoju propustio tako što je nezgodan draj volej koji je hvatao smestio u mrežu. Međutim, prvi teniser sveta već u narednom gemu oduzima servis sedmostrukom šampionu, a potom i bez izgubljenog poena potvrđuje brejk, za vođstvo od 3:1, a kasnije je i sačuvao, sjajnom i pribranom igrom, prednost i došao do svoje druge gren slem titule.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE