POPUT TEODOSIĆA: Nejpir ispunio obećanje dato Zvezdi i odbio izdašniju ponudu? (VIDEO)

Crvena zvezda je u kratkom roku skoro kompletirala ekipu za narednu sezonu, a među pojačanjima su se našla i tri nova plejmejkera, pa je tako pozicija jedinice potpuno rekonstruisana.

Danas je stigao Brazilac Jago Dos Santos iz redova senzacionalnog šampiona Nemačke Ulma, a pre njega dvojica veoma dobro poznatih košarkaša i dugogodišnjih želja kluba – Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir.

Kako javlja “Sportal“, Nejpir je odbio izdašniju ponudu dosadašnjeg kluba milanske Olimpije, koja je iznosila preko 2 miliona evra za godinu dana – pošto je davno dao reč srpskom klubu.

Naime, on se već dve godine dovodi u vezu sa crveno-belima, a pre godinu dana bio je pred potpisom. Međutim, isprečila se nemogućnost da pruži zdravstvene garancije.

U drugom delu prošle sezone zaigrao je za Olimpiju iz Milana, i doneo kvalitet toliki da je ovaj tim sa začelja tabele došao u situaciju da se nada plejofu Evrolige.

Ipak, nije ostao u Milanu, već je pre nekoliko dana zvanično predstavljen kao novo pojačanje tima sa Malog Kalemegdana.

Slična je situacja bila i sa Teodosićem. Poznato je da je još odavno istakao da jednom želi da zaigra u Zvezdi, koja mu je omiljeni klub. Blizu tome je bio takođe prošlog leta, ali se isprečio ugovor sa Virtusom iz Bolonje, koji nikako nije želeo da ga se odrekne.

Ipak, iskusni plejmejkerski duo će godinu dana kasnije zaigrati u crveno-belom dresu srpskog kluba.

Nejpir je u NBA ligi nastupao šest godina za Majami, Orlando, Portland, Bruklin, Minesotu i Vašington, a potom prešao u evropsku košarku, gde je igrao još i za Zenit.

Prosečno je u Evroligi prošle sezone beležio 15 poena i 3,9 asistenicja, a sa Zvezdom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos: Srećni smo što se vraćamo utakmicama

Košarkaše Crvene zvezde očekuje susret protiv Mege, a trener Janis Sferopulos je izneo očekivanja pred ovaj meč. Zvezda je u...

POVEZANE OBJAVE