Dejan Stanković: Kao Zvezdaš stojim iza Bahara 100 odsto

Proslavljeni fudbaler i trener Dejan Stanković više nije šef stručnog štaba Sampdorije, pa tako sada ima više vremena i da se posveti svom tradicionalnom letnjem kampu “Deki5” na Zlatiboru.

Dok je u Srbiji, bivši kapiten i trener Crvene zvezde pričao je o ovoj novoj Zvezdi pod komandom Baraka Bahara.

-Zvezda je bila i ostala čista emocija. Prvih par meseci mi je bilo teško da sve prihvatim, dete sam kluba, odrastao sam u Zvezdi, bio igrač, kapiten, pa trener. Čitav krug sam napravio u Zvezdi. Zato sam zahvalan Zvezdi do neba jer sam imao priliku da sednem na klupu tako velikog tima tek kad uđeš unutra shvatiš šta si, gde si ponikao, čije si boje branio, braniš, seo neiskusan, učio, osetio pritisak i uspeo da se izborim sve do jednog momenta kada me je sve to sve savladalo.

Pa da li sebi sada nešto zamera ili se kaje što je napustio “Marakanu”?

-Nemam ja šta sebi da zamerim, fudbal je to. Tu su i pobede i porazi. Bitno je kako ustaneš kad padneš. Ostale su čiste emocije prema svakom u klubu, dali su mi dušu, sve to se moglo osetiti i videti. Naravno, jedinstveni sever, sa tim momcima sam imao neponovljiv odnos, ogromnu podršku, Na tom stadionu nikad nisam dobio zvižduk, ta utakmica 25. avgusta prošle godine bila je baš emotivna, izašao sam polomljen jer se sve čudno izdešavalo. Utakmica je išla u dosta dobrom smeru, dobro odigrana, ali to je fudbal, bomba u tom trenutku, nisam imao snage da se oporavim. Ali nigde ja nisam pobegao, ne mogu ja da pobegnem iz mog kluba, moje zemlja, grada. Prezadovoljan sam putem kojim sam išao, nemam šta tu ni da oduzmem, ni da dodam, sigurno je da sam ja najviše želeo od svih da igram Ligu šampiona sa Zvezdom.

Sada je tu Barak Bahar, a Stanković kaže da je svim silama uz njena i svoju Zvezdu.

-Od srca želim Zvezdi da ne stavlja pred sebe ciljeve, nego da ih ruši iz dana u dan. Momci sada imaju Ligu šampiona da se prikažu u lepom svetlu, znam da stadion daje mnogo, ali i uzima isto, jer je pritisak ogroman, ali sam siguran da će na čelu sa Barakom Baharom to izgledati fenomenalno. Ppogledao sam par utakmica sa priprema, pojačanja su već u sistemu, igraju dobro, mnogo sam srećan da će preskočiti kvalifikacije, da imaju direktan ulazak u grupu, da rade na sebi. Bahar je pokazao da je veliki stručnjak i kao zvezdaš uz njega stojim 100 odsto, između ostalog je rekao Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IKADA: Pet asistencija i gol Mesija u pobedi Intera

Najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi postao je prvi igrač u istoriji MLS lige sa pet asistencija na jednoj...

POVEZANE OBJAVE