Petrušev doneo odluku o nastupu na Svetskom prvenstvu!

Nakon sjajnih nastupa u Letnjoj NBA ligi Filip Petrušev je potpisao dvogodišnji ugovor sa Filadelfijom i od naredne sezone će pod košem Seventisiksersa igrati zajedno sa aktuelnim MVP-jem Dželom Embidom.

Ovo je stiglo kao nagrada za odlične partije u dresu Crvene zvezde u Evroligi i ABA ligi, posebno otkako je kormilo tima preuzeo Duško Ivanović. Tako je nadoknadio sezonu u Efesu u kojoj mu Ergin Ataman nije pružio pravu šansu.

Nakon što je rešio pitanje kluba, sva je prilika da će usmeriti pažnju na nacionlani tim!

Kako saznaje “Mozzart sport”, mladi centar je potvrdio selektoru Svetislavu Pešiću da želi da igra na Svetskom prvenstvu koje počinje 25. avgusta.

Poznato je da igrači iz NBA lige mogu na pripremama nacionalnog tima da provedu najviše 28 dana, odnosno za taj period im je plaćeno osiguranje.

Posebna prednost koju Petrušev donosi jeste i činjenica da pokriva obe centarske pozicije, a da je u nedavno završenoj sezoni kod Duška Ivanovića bio sjajan upravo na četvorci, koja je već neko vreme deficitarna u našoj reprezentaciji, iako je do pre nekoliko godina praktično to bilo mesto za koje je vladala najveća konkurencija.

Petrušev je odigrao bitnu ulogu na putu do plasmana na Svetsko prvenstvo, pošto je nastupio na četiri utakmice kvalifikacija. Nije bilo izvodljivo da pomogne više jer se preklapao evroligaški sa kalendarom kvalifikacija.

Podsetimo, nedavno su želju za učešćem na Mundobasketu potvrdili i Nikola Jović i Aleksej Pokuševski, druga dva mlada igrača iz NBA lige, a nešto ranije i jedna od najvećih uzdanica Bogdan Bogdanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliko priznanje za Stamenića na Novom Zelandu

Fudbaler Crvene zveude Marko Stamenić izabran je za najboljeg mladog fudbalera Novog Zelanda. On ima 22 godine i standardni je A...

POVEZANE OBJAVE