Marin: Imali smo i veću ponudu za Erakovića, odlazak je bio planiran

Mladi štoper potpisao Strahinja Eraković je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zenitom, a povodom ovog transfera oglasio se i tehnički direktor crveno-belih, Marko Marin.

On je izjavio da je odlazak Strahinje Erakovića iz kluba bio planiran.

-Crvena zvezda ima finansijski plan koji je usvojen na Skupštini i uključuje 12 – 15 miliona evra prihoda od transfera. Svesni smo da će se ponude koje stignu na adresu našeg kluba odnositi uvek na najbolje igrače i to je neminovnost tržista. Odlazak Erakovića je bio planiran i to smo treneru Baharu jasno rekli još na pregovorima u Tel Avivu. Eraković je bio planiran da bude prodat prošlog leta, imali smo veću ponudu nego danas, međutim, odustali smo u poslednjem trenutku od njegovog transfera zbog kvalifikacija za Ligu šampiona koje smo tada imali pred nama, istakao je Marin.

Dodaje da izlazni transferi ne smeju da utiču na sportske rezultate.

-Zvezda je veliki i klub i već ima izgrađenu politiku koja je od krucijalne važnosti kada je formiranje tima u pitanju. Bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima, što će ekipu činiti maksimalno konkurentnom u svim takmičenjima. Šef stručnog štaba Barak Bahar je profesionalac, svestan je na koji način funkcioniše svaki klub tokom prelaznog roka, ali isto tako siguran je i da će imati na raspolaganju kvalitetne igrače”, konstatovao je tehnički direktor Crvene zvezde.

Osvnuo se potom na dolazeće transfere.

-Velika želja Baraka Bahara je i Miloš Degenek još od prošle godine kada je bio trener Makabija iz Haife. Takođe, očekujemo da se Uroš Spajić, koji je i reprezentativac Srbije, vrati u prepoznatljivu formu nakon teške povrede, koja ga je sputala duži vremenski period. Mladi Stefan Leković, koji je ponikao u našoj Omladinskoj školi ima neverovatan potencijal da postane štoper evropskog nivoa. Tokom prošle sezone je skupljao minute i iz utakmice u utakmicu sticao poverenje, na njemu je da nastavi u istom ritmu, zaključio je Marin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj o odlasku: Partizan je iznad svih nas, zvao me je Vazura

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je na konferenciji za medije pred meč protiv TSC-a i o svojoj sudbini na...

POVEZANE OBJAVE