ĐUNTOLI NEĆE SA ALEGRIJEM: Poznato ko će sa klupe da vodi Juventus naredne sezone!

Juventus je ovog leta napravio promenu kursa u poslovanju posle godina pod upravom Andree Anjelija i kazni koje su pretrpeli prošle sezone.

Odlučeno je da se za sportskog direktora iz Napolija dovede Kristijano Đuntoli, koji se na jugu Italije profilisao kao neko ko zna da dovede mlade i moderne fudbalere, koji posle dostignu visoku cenu na tržištu.

Od starta se provlačila priča da on neće moći da sarađuje sa trenerom Maksom Alegrijem. Trener crno-belih ima potpunu drugi način razmišljanja i nije neko kod koga mladi igrači mogu da razvijaju kreativnost.

Prepreka je ugovor koji ima Alegri na još dve godine po kojem zarađuje 7,5 miliona evra. Rastanak nije bio realan u situaciji kada Juventus ima finansijskih problema.

Ipak, kako prenosi francuski ugledni Foot Mercato, sledeće godine će biti drugačija situacija. Đuntoli će želeti u potpunosti da kontroliše sportski sektor i želi i svog trenera na klupi.

On je već sve dogovorio sa Lućanom Spaletijem, čovekom sa kojim je doneo titulu Napoliju.

Bivši trener Udinezea, Rome i Zenita je odbio neverovatnu ponudu iz Saudijske Arabije i ostao je dosledan da sledeće sezone napravi pauzu. Razlog je upravo dogovor da preuzme klub iz Torina naredne sezone.

Podsetimo Juventus naredne sezone neće igrati evropaska takmičenja. Oni su napravili dogovor sa UEFA da dobiju kaznu godinu dana zabrane igranja, pa će propustiti ovogodipnju Ligu Konferencija, koju nisu ni želeli da igraju. Tako će imati mogućnost da se u potpunosti okrenu Seriji A i povratku u Ligu šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević izneo očekivanja pred duel sa Vojvodinom, govorio i o bivšim igračima Zvezde u redovima rivala

Nakon dve uzastopne pobede u Večitim derbijima protiv Partizana, fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17.30 gostuju Vojvodini u utakmici...

POVEZANE OBJAVE