Kecmanović u polufinalu Gaštada posle neverovatnog preokreta u trećem setu!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale ATP turnira u Gaštadu, pošto je savladao Belgijanca Zizua Bergsa sa 2-1, po setovima 6:4, 3:6 i 7:5.

Srbin je odmah na početku meča oduzeo servis 175. teniseru sveta, ali je izgubio tu prednost u četvrtom gemu. Iako je već u narednom propustio nove tri prilike za brejk, nije onu u sedmom gemu, kada je poveo sa 4:3, zahvaljujući brejku posle kog je došao do prvog seta, doduše nešto teže, uz dve spašene brejk-lopte u poslednjem gemu.

U drugom setu je presudan bio brejk Belgijanca u osmom gemu, kada je poveo sa 5:3, a potom lako priveo ovaj deo meča kraju i došao do izjednačenja.

Bio je Kecmanović na rubu poraza, pošto je autsajder brejkovima u prvom i petom gemu stekao veliku prednost, pa se činilo da će Miša još jednom ove godine pokleknuti kada mu krene po zlu. Na sreću, nije bilo tako, pošto je protivniku do kraja prepustio samo još jedan gem, i tako napravio neverovatan preokret.

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz okršaja Peruanca Huana Pablo Variljasa i Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa.

Nešto kasnije plasman u svoje prvo polufinale na ATP turniru pokušaće da izbori i Hamad Međedović u meču protiv Nemca Janika Hafmana, 46. igrača na ATP listi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE