Grbićev drim tim zaustavio bajku Japanaca i obezbedio medalju u Ligi nacija!

Japanci definitivno postaju sila u muškoj odbojci. Nakon ovogodišnje Lige nacije više nema dileme, pošto su dogurali do polufinala. Tu ih je ipak na domaćem terenu u Gdanjsku zaustavio drim tim Poljske, koji predvodi legenda naše odbojke Nikola Grbić.

Poljaci su slavili sa 3:1 (19:25, 28:26, 25:17, 25:21), nošeni i gromoglasnom podrškom sa tribina navijača koji su ludi za odbojkom.

Ponovo su Japanci, predvođeni sjajnim odbojkašem Milana Jukijem Išikavom,, bili sjajni, i čak nagovestili da mogu do velikog iznenađenja pošto su osvojili prvi set.

Ipak, nije sastav Nikole Grbića koji čine mnoge najveće odbojkaške zvezde dozvolio iznenađenje pred sjajnom domaćom publikom, ali su i Japanci meč učinili pravom poslasticom za odbojkaške sladokusce.

Iako su Poljaci bili u vođstvu skoro čitav set, Japan je uspeo čak da dođe do set-lopte za 2-0 u setovima, ali su Poljaci pokazali veličinu.

Ključni igrači u preokretu bili su Vilfredo Leon i Lukaš Kačmarek, koji je inače višestruki uzastopni klupski prvak Evrope, ali je u nacionalnom timu rezerva neumoljivom Bartošu Kureku, što najbolje svedoči o njihovoj snazi.

Leon je na kraju sakupio 23 poena, Kačmarek je imao 19, a lucidni primač servisa Aleksander Šlivka 14 poena. Kod Japanaca je još jednom blistao Išikava sa 17 poena.

Za zlato će se Poljaci boriti protiv Amerikanaca, koji su sa maksimalnih 3-0 u setovima (25:19, 25:18, 25:19) savladali evropske i svetske prvake Italijane.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Slavni italijanski klub se vratio u elitu

Jedan od najomiljenijih klubova među poklonicima fudbala tokom devedesetih je bila italijanska Parma. Momci sa Enio Tardinija su igrali sjajan...

POVEZANE OBJAVE