DUGO ČEKANI SPISAK: Pešić sazvao konferenciju, očekuje se znatno izmenjen sastav u odnosu na Evrobasket!

Selektori svih reprezentacija su do sada objavili šire spiskove za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, jedino se još čeka na – Srbiju i selektora Svetislava Pešića.

Na koga od košarkaša računa naš selektor saznaćemo sutra od 16 časova, kada je Košarkaški savez sazvao konferenciju za medije na kojoj će biti pročitan spisak kandidata za Mundobasket.

Pored Pešića, javnosti će se obratiti i predsednik KSS Predrag Danilović, kao i novi kapiten Bogdan Bogdanović, koji se vraća u nacionalni tim nakon propuštenog Evrobasketa.

Pored Bogdana, učešće su potvrdili i drugi NBA igrači poput Aleksaeja Pokuševskog, Nikole Jovića i Filipa Petruševa, koji će imati prilike da debituju na velikim takmičenjima.

Ipak, reprezentacija će izgledati znatno izmenjeno i zbog otkaza. Nažalost, najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić neće nastupati za reprezentaciju ovog leta posle naporne sezone u kojoj je predvodio Denver do titule u NBA ligi, a takođe neće biti ni Vladimira Lučića i Nikole Kalinića, verovatno ni Vase Micića, novopečenog košarkaša Oklahoma Siti Tandera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u...

POVEZANE OBJAVE