NASLEDNICE JELENE I ANE: Izmaklo im zamalo na Vimbldonu, ali Luna i Dušica igrale svesrpsko finale Evropskog prvenstva!

Luna Vujović je nakon U14 Vimbldona trijumfovala i na Evropskom prvenstvu u svom uzrastu!

Ono što posebno raduje, jeste da je pobedila u svesrpskom finalu. Ona je u meču za titulu slavila protiv Dušice Popovski sa 2-0, po setovima 6:3 i 6:3, pa je jasno da se srpskom ženskom tenisu pišu bolji dani.

Zamalo je izmaklo srpsko finale i na vimbldonskom turniru, iako je za obe naše teniserke to bio prvi turnir koji su igrale na travnatoj podlozi.

Tada je domaća teniserka Holi Smit uspela u tesna dva seta da savlada Popvsku u polufinalu, ali se u meču za titulu veoma loše provela protiv Vujovićeve.

Šampionski karakter pokazuju i izjavama, u kojima su obe istakle da nisu odigrale svoj najbolji tenis u finalu.

Uživale smo na terenu, iako nismo pokazale najbolji tenis koji znamo. Bilonam je fenomenalno da jedna protiv druge igramo za titulu najbolje u Evropi. I drago mi je što sam to baš ja. Nismo igrale zvanično od konkurencije do 12 godina, ali smo poslednjih mesec dana trenirale zajedno, živele zajedno i prave smo drugarice, kaže Luna Vujović, šampionka Evrope do 14 godina.

Njene reči potvrđuje i Popovski.

Bile smo presrećne što smo došlke do borbe za titulu zajedno. Drugarice smo,sve prolazimo zajedno, pa smo i ovoga puta morale na teren zajedno.Presrećna sam zbog svega što smo ostvarile, ali mislim da smo mogle malo bolje da igramo u finalu. Ovo je prvi put u istoriji da dve srpske reprezentativke igraju finale Evropskog prvenstva do 14 godina, naglasila je Dušica.

Selektorka Silvija Hegediš otkrila je i da su njih dve odlične prijateljice.

Devojke su presrećne. Ovo im je ostvarenje snova, da se igra svesrpsko finale, a sada su posle polufinala zajedno otišle na sladoled, pa sutra ko pobedi, izjavila je Hegediš nakon pobeda u polufinalima, pa rezimirala:

Dušica je lako pobedila Čehinju, iako je bila boljepzicionirani nosilac od nje, a Luna je uspela drugi put u kratkom periodu da slavi protiv Pope, protiv koje do sada nije znala za trijumf. Rumunka je bila favorit, i u drugom setu je vodila, ali je Luna uspela da preokrene i zakaže svesrpsko finale, rekla je selektorka.

Ne tako davno imali smo dve najboljeplasirane teniserke na WTA listi – Jelenu Janković i Anu Ivanović, a sada nadolaze naslednice u ovom zlatnom godištu srpskog ženskog tenisa.

FOTO: Teniski savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREPORODIO SE: Fudbaler Zvezde nagrađen pozivom u reprezentaciju!

Fudbaler Crvene zvezde Šerif Endiaje dobio je po prvi put u karijeri poziv u reprezentaciju Senegala, navodi "Mozzart Sport". Tako...

POVEZANE OBJAVE