ODLUČIO: Jokić ne igra na Svetskom prvenstvu

Dugo se čekalo na odluku Nikole Jokića o igranju na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju Srbije, nakon što je predvodio Denver do istorijske prve NBA titule.

Sve do danas. Nažalost, kako saznaje “Mozzart SPort”, najbolji igrač sveta neće oblačiti dres reprezentacije ovog leta.

Košarkaški savez je navodno pokušao diplomatksim putem da promeni odluku MVP-ja ovogodišnjeg finala NAB lige, u šta je bio uključen i Bogdan Bogdanović, novi kapiten, ali je sve bilo uzalud.

Naš nacionalni tim će doživeti velike promene u odnosu na prošlogodišnji Evrbasket, pošto pored Jokića neće igrati ni njegov imenjak Kalinić, ni prošlogodišnji kapiten Vladimir Lučić, a sva je prilika ni Vasilije Micić. Umesto njih, učešće su potvrdili mlađi asovi poput ALekseja Pokuševskog, Nikole Jovića i Filipa Petruševa, a vraća se i Bogdan Bogdanović, ovog puta kao kapiten.

Biće to NBA ekipa, ali bez najboljeg igrača najjače lige sveta.

Jokić je debitovao za reprezentaciju veoma uspešno, osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Nakon toga nastupao je sa manje uspeha na Svetskom prvenstvu 2019. i prošlogodišnjem Evrobasketu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Žakelj izneo očekivanja pred Partizan!

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige.  Trener podgoričke ekipe Andrej...

POVEZANE OBJAVE