SP VATERPOLO: Srbiji dovoljna četvrtina, zakazan derbi u četvrtfinalu!

Vaterpolisti Srbije, plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Fukuoki.

U osmini finala, savladali su domaćina Japan sa 16:10 . Naš tim je imao problema tokom prvog poluvremena, ali je presudila mnogo bolja igra trećem periodu kada je napravljena ključna razlika.

Po četvrtinama (3:3, 3:2, 7:2,)

Prvi minut meča protekao je bez pogotka. Domaćini su otvorili duel pogotkom na isteku drugog minuta. Nakon perioda bez gola, Japan je uvećao vođstvo na 2:0.

Srbija tek na isteku šestog minuta postiže prvi gol i prepolovila je višak Japanaca. Ubrzo su je anulirali za 2:2 uz sličan početak kao protiv Crne Gore kada je rival imao i 5:0.

VATERPOLISTI SAZNALI PROTIVNIKA U OSMINI FINALA: Izbegnut rani okršaj protiv velikog rivala

Naš tim je ubrzo stigao i do potpunog preokreta a rival momentalno uzvratio za 3:3. Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu uz po dva gola Inabe i Rašovića.

Srbija postiže prvi gol u drugoj četvrtini preko Nikole Jakšića. Japan odmah vraća meč u egal. Nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na dva gola viška. Sa 6:5 je Srbija otišla na poluvreme posle pogođenog peterca raspoloženog Rašovića.

Na startu treće četvrtine, Japan je izjednačio preko raspoloženog Inabe na 6:6 a naš tim odmah vratio prednost. Uspeli su izabranici Uroša Stevanovića da u drugom minutu trećeg perioda steknu +2 (8:6) golom Radulovića.

SP VATERPOLO: Srbiji drama sa Crnom gorom, sa drugog mesta u osminu finala!

Naš tim je nastavio da održava prednost i poveo sredinom trećeg perioda sa +3 (10:7). Još jednim golom, a petim u četvrtini, Delfini su stigli na 11:7. Nisu se tu zaustavili, i seriju su nastavili za 12:7. Sa +6 su ušli u poslednji kvartal (13:7) naši igrači.

Nakon kanonade našeg tima, Japanci su postigli svoj osmi gol tek u prvim minutima poslednje četvrtine. Srbija je potom došla na ponovo +6 (14:8) uz još jedan go i do 15:8. Mini serijom 2:1 Japan je smanjio na 16:10 u korist Srbije što je bio i konačan ishod susreta.

U našem timu briljirao je Strahinja Rašović uz Inabu na drugoj strani. U borbi za polufinale, Srbija igra za dva dana protiv Italije. Ukoliko ih pobedi ićiće na boljeg iz duela Crna Gora – Grčka.

Ostali parovi četvrtfinala su: Španija – Francuska i Mađarska – SAD.

Foto: Orange NL/ VSS/ Ilustracija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK FINALA ABA LIGE: Zvezda demonstrirala silu protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini savladali Megu sa 103-73, u prvoj utakmici polufinala regionalne ABA lige. Zvezda...

POVEZANE OBJAVE