Terzić o Ligi šampiona, drugorazrednoj Evroligi: Odbili smo ponudu od 5 miliona iz Saudisjke Arabije

Crvena zvezda se uveliko sprema za novu sezonu u kojoj će učestvovati u Ligi šampiona.

Tim je sklopljen, a do kraja prelaznog roka možda bude doveden napadač.

Odlazaka ne bi trebalo da bude, a to je potvrdio i generalni diretor Zvezdan Terzić gostujući na RTS-u.

Juče smo odbili ponudu od pet miliona evra za igrača koji ima 30 godina. Finansijski direktor kaže da je to greška, sportski direktor da ga ni slučajno ne prodajemo, jer nam treba za Ligu šampiona. Nećemo da remetimo atmosferu, odbili smo ponudu. To je poslovno loša odluka, ali smo svesni dobre atmosfere i želimo sa najjačim snagama da igramo grupnu fazu Lige šampiona i da dočekamo proleće, rekao je Terzić.

On je rekao da je Liga šampiona najbolje takmičenje u Evropi i uporedio je sa Evroligom.

-Evroliga u košarci je drugorazredno takmičenje. Najbolji igrači su u NBA ligi, dok su u fudbalu u Ligi šampiona. To govorim kao predsednik Sportskog društva Crvena zvezda. Kada igrate u košarci sa Realom i Barselonom, igrate protiv klubova sa dva puta većim budžetom. U košarci sa 35.000.000 evra osvajate Evropu, dok u fudbalu ne možete ni Ligu konferencije. Nas će u Ligi šampiona čekati klubovi sa budžetom od 800.000.000 evra. Neuporedive su te stvari. Košarka se u Evropi igra na ozbiljnom nivou u nekoliko zemalja. U Španiji, Grčkoj, Turskoj, Srbiji… I više nigde.

Upitan je Terzić da li je Strahinja Eraković morao biti prodat.

Naravno da jeste, morao je još prošle godine da bude prodat. Oko 12.000.000 Zvezda mora da prihoduje od transfera. Prošle godine smo imali veću ponudu za njega i odbili smo iz razloga što nam je trebao za kvalifiakcije za Ligu šampiona. Velikih je tih 9.500.000 evra koje smo odbili zbog potencijalnih 20-25 miliona. Svedoci smo da je cena pala. I godine su te koje određuju cenu igrača. Da ne ulazimo u razloge, prošle godine je bio projektovan da se proda. Igrači moraju da se prodaju. I da oslobađaju mesto drugima.

O neuspelom transferu Late Lata.

On je ispunjavao sve kriterijume. Uklapao se izvanredno u visok presing koje Bahar forsira. Potpisali smo ugovor sa Atalantom, 3.500.000 na šest rata. Zapelo je na relaciji agenti-klub. To je sada prošlo vreme. Sad se postavlja pitanje da li da ga dovedemo? Ja bih lično voleo da dođe. Mada, u formaciji 3-5-2, ako dođe Late Lat, biće teško uklopiti sve igrače. Posebno što Bahar mnogo očekuje od Kataija, završio je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE