BAHAROV PRESING MELJE: Zvezdi dovoljno poluvreme za petardu protiv Fiorentine, napadači nastavljaju da tresu mreže!

Fudbaleri Crvene zvezde imali su i više nego uspešnu generalnu probu pred početak nove sezone, pošto je na Marakani savladan finalista Lige konferencije Fiorentina sa 5-0!

Još jednom je srpski šampion pokazao beskomrpomisnu presing igru, što isplatilo od samog početka, pa je tako nastavljen niz nepobedivosti na pripremnim utakmicama, u kojima protivnici nisu bii nimalo naivni.

Prvo je sa sve tri pobede osvojen jak turnir u Sankt Peterburgu, nakom su pored domaćina Zenita i srpskog tima igrali i turski Fenerbahče i azerbejdžanski Nefči. Nakon toga je ubedljivo savladan vicešampion naše zemlje TSC, a šlag na torti je demoliranje tima iz Firence!

Nastavilo se sa presing igrom trenera Baraka Bahara, kojom se došlo do osvajanja jakog turnira u Sankt Peterburgu i pobede nad vicešamionom Srbije TSC-om, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Međutim, ono što fudbaleri šampiona Srbije prikazuju protiv tima iz Firence teško da je iko očekivao!

Član Serije A je u “nokdaunu” već nakon prvog poluvremena!

Već posle 27 minuta igre pukla je petarda crveno-belih, kada je sa penala bio precizan Osman Bukari, nakon što je prethodno i načinjen faul nad njim od strane golmana Teraćana.

A presing igra je demonstrirana već u devetom minutu, kada je Olajinka ukrao loptu defanzivcima ljubičastih i zatresao mrežu.

Posle samo dva minuta na 2-0 je povisio Kraso. Akcija je otpočela od poslednje linije, kada je Rodić dodao Ivaniću dubok pas, a ovaj dalje proigrao novog napadača Zvezde, koji nije mnogo čekao i pokazao njuh za gol. Tako su odmah na početku utakmice novi napadači tima Baraka Bahara još jednom demonstrirali da će biti odličan tandem.

Ivanić je nakon asistencije u 15. minutu i sam zatresao mrežu, odličnim udarcem nakon dodavanja Olijinke, koji je tako upisao i asistenciju.

Olajinka je drugim svojim pogotkom povisio na 4-0 u 23. minutu. Ivanić je tada uputio kvalitetan centaršu sa desne strane, a nakon Mitrovićevog pokušaja glavom, lopta se kolebala na gol-liniji, međutim na pravom mestu se našao nigerisjki napadač.

U dva navrata se odličnim intervencijama istakao i čuvar mreže Crvene zvezde Omri Glazer, kada je zausatvljao šuteve Kristijana Biragija i Đakoma Bonaventure, pa je tako i mreža domaćina ostala netaknuta tokom prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu je pao ritam, ali je i dalje srpski tim bio ofanzivniji i nije se zadovoljio sa pet golova iz prvog poluvremena. U 53. minutu Bukari je je bio nedovoljno precizan pošto je prethodno izblokiran.

Od starta drugih 45 minuta na terenu su se našla i dva klupska izdanka, mladi Kosta Nedeljković i Uroš Spajić, koji se zimus vratio u klub, ali se tek očekuju najbolje igre od njega pošto je dugo bio povređen. Potom su im se od 60. minuta pridružili i Šljivić, Mijatović, Leković i Lučić, a Omrija Glazera je na golu zamenio Zoran Popović, koji se istakao u prethodnoj utakmici protiv TSC-a.

U nekoliko navrata su mladi fudbaleri odlično kombinovali i pokazali da nisu slučajno dobili poverenje trenera Bahara i da će zasluženo biti deo prvog tima u predstojećoj sezoni.

Od 79. minuta se na terenu našao i Uroš Kabić, najnovije pojačanje srpskog kluba, koji je zamenio Kangvu i tako upisao debi u dresu novog kluba.

Veliku šansu za utešni pogodak Fiorentine imao je Kabral u 88. minutu, ali se u situaciji jedan na jedan sa Brazilcem istakao Zoran Popović i sačuvao mrežu netaknutom.

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer (od 60. Popović) – Degenek (od 46. Spajić), Mijailović (od 71. Nikolić), Rodić (od 60. Leković) – Bukari (od 60. Lučić), Kangva (od 79. Kabić), Stamenić (od 71. Ado), Ivanić (od 60. Šljivić), Mitrović (od 60. Azarov) – Kraso (od 60. Mijatović), Olajinka (od 46. Nedeljković).

FIORENTINA (4-2-3-1): Teraćano – Dodo, Martinez Kvarta, Ranijeri, Biragi – Dankan, Mandragora – Ikone, Bonaventura, Sabiri – Jović. Igrali su još: Serafolini, Milenković, Parisi, Artur, Kuame, Kabral, Kastrovili, Brekalo, Kajode.

FOTO: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Svoja...

POVEZANE OBJAVE