Đere u četvrtfinalu Hamburga posle pobede nad iskusnim Argentincem

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale ATP 500 turnira u Hamburgu, posle pobede nad iskusnim Argentincem Gvido Peljom.

Srbin je slavio posle tri seta, sa 6:2, 3:6 i 6:3, a tokom meča je napravio čak devet brejkova od 12 šansi koliko je imao. Dozvolio je da mu Argentinac, sada tek 228. igrač sveta, dva puta oduzme servis iz samo tri šanse. Kada se sve sabere, ovo je zaslužena pobeda tenisera iz Sente.

Đere je u prvom setu iskoristio maksimalno brejk prilike i poveo sa 4:0, a potom lako i došao do prednosti, privevši prvi deo meča rutinski.

Drugi set je bio daleko zanimljiviji. Srpski teniser je već u prvom gemu propustio tri brejk prilike, a isto se ponovilo i u narednom servis-gemu Argentinca. To je umeo Pelja da kazni pa je brejkom u osmom gemu poveo sa 4:2, što je bilo i presudno za poravnanje rezultata u setovima.

U trećem, odlučujućem setu, presudio je brejk Đeera već u drugom gemu, a nakon što je spasao jednu priliku iskusnog protivnika da mu odmah u narednom gemu uzvrati, završio je meč.

Za plasman u polufinale boriće se protiv boljeg iz okršaja trećeg nosioca Lorenca Musetija i Slovaka Jozefa Kovalika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE