Srđan Đoković najavio kraj Novakove karijere, ali se sa njim ne slaže jedan od najvećih tenisera ikada

Kao što to obično biva, odmah nakon poraza Novaka Đokovića u finalu Vimbldona od KArlosa Alkaraza počele su i priče o potpunoj smeni generacija i kraju karijere srpskog tenisera, i najboljeg ikada prema gotovo svim parametrima.

Zaboravlja se i da se meč za titulu završio u pet setova, i na kako je dominantan način Đoković došao do završnog meča, ali i polufinale Rolan Garosa u kome je savladao upravo Alkaraza.

Svoj sud ovom pitanju dao je i Džimi Konors, najtrofejniji teniser u istoriji, ukoliko se gleda samo sveukupan broj titula.

Ljudi misle da mu je dosta i da je vreme da neko drugi dođe. Ja gledam na drugi način. Kažem: ’Ubij to’. Ostani na terenu i igraj dok neko ne dođe i razbije te, jer uvek imaš šansu, rekao je Konors.

Novakov otac Srđan danas je u intervjuu za “Sportal” govorio o kraju karijere svog sina.

Da neki mladi, drugi zauzmu svoje mesto, pa da on polako… Ne da je kraj, ali za jedno godinu i po dana. Moja je želja kao oca, odnosno ja sam mislio da odavno treba da prestane da se bavi ovim strašno teškim poslom. Ovo nije sport, ovo je strašno težak posao, u svakom pogledu i fizički i psihički. Jer on od života ima i dalje vrlo malo jer je on maksimalno posvećen ovom poslu, evo već trideset godina i ne odustaje od toga ni makac, izjavio je Srđan Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Marin: U derbijima smo pokazali da smo kvalitetniji

Tehnički direktor Zvezde, Marko Marin smatra da su crveno-beli zasluženo po sedmi put uzastopno osvojili Superligu. - Ponavljamo dobre rezultate,...

POVEZANE OBJAVE