KOLUBARA SE MOMENTALNO OGLASILA: Suspenzija je nezakonita!

Fudbalski klub Kolubara reagovao je na informaciju da je CAS odbio sve njihove žalbe.

Čitav slučaj počeo je sumnjama da su Lazarevčani namestili dva meča. Sada im je i zbog stadionske infrastrukture i druge istrage ugrožen superligaški status.

Oni su medijima poslali saopštenje koje prenosimo u celosti:

Poštovani, kao što ste upoznati, Disciplinska i etička komisija FSS je 24. 7. 2023. donela nezakonitu i ni na čemu utemeljenu odluku da suspenduje Kolubaru i to na osnovu istog prekršaja za koji je klub već ranije bio kažnjen. Tom odlukom je izrečena mera „suspenzije“ kojom je Kolubara izbačena u amaterski rang takmičenja. Nakon što je Zajednica usvojila tabelu za 2022/2023 sa Kolubarom na 13. mestu, istog dana je Zajednica sprovela nezakonitu odluku DEK FSS i izbacila Kolubaru iz članstva. Kolubara se sutradan žalila Sudu u Lozani (CAS) i tražila određivanje privremene mere. Činjenica da je odluka DEK FSS, na osnovu koje je Kolubara izostavljena iz žrebanja za 2023/2024, nezakonita, potvrđena je samo dva dana kasnije od strane iste ove komisije, koje je 26.7.2023. donela odluku kojom je (1) obustavila postupak protiv Kolubare, (2) stavila van snage odluku o „suspenziji“ Kolubare i vraćanju u amaterski rang i (3) ukinula sve sprovedene radnje u postupku koji je započet i okončan 24.7.2023. Nakon toga, FSS je obavestio CAS o tome kako je odluka od 24.7.2023. stavljena van snage, te da je zahtev Kolubare za određivanje privremene mere postao suvišan. CAS je konstatovao da je sporna odluka stavljena van snage i upitao Kolubaru da li ostaje pri zahtevu za određivanje privremene mere. Kolubara je ostala pri svom zahtevu iz prostog razloga što Disciplinski inspektor FSS može pobijati odluku o obustavi postupka (čime bi se nastavilo bespravno disciplinsko gonjenje Kolubare).Međutim, član 140 Disciplinskog pravilnika FSS ovlašćuje Disciplinskog inspektora FSS da se žali samo na odluku o obustavi postupka (stav 1. izreke Odluke od 26.7.2023.), ali ne i na odluku o stavljanju van snage odluke od 24. 7. 2023 (što je odlučeno stavom 2. izreke Odluke od 26. 7. 2023).U tom smislu, Odluka DEK FSS od 24. 7. 2023. godine kojom se izriče „suspenzija“ i vraćanje u amaterski rang (stav 3, 4. i 5. izeke Odluke od 24. 7. 2023) je konačno stavljena van snage (jer ne postoji lice koje bi imalo pravo žalbe na tu odluku), zbog čega CAS, verovatno, nije odredio privremenu meru. U tom smislu, „suspenzija“ i vraćanje u amaterski rang nemaju nikakvo pravno dejstvo i pozivamo Zajednicu i FSS da pod hitno zakažu sednicu na kojoj će Kolubaru uvrstiti u takmičenje u Super ligi u 2023/24, u skladu sa tabelom usvojenom 24. 7. 2023.Napominjemo da natipisi u medijima o oduzimanju licence i eventualno oduzimanje licence nemaju nikakav pravni značaj. Ta odluka je upravo dostavljena Kolubari (i očekujemo da bude stavljena van snage od istog organa koji je doneo, isto kao što je bio slučaj sa DEK FSS), a rok za žalbu ističe za 8 dana, tj. 4. avgusta 2023. godine. Dakle, osim što je ova odluka nezakonita, ona nije ni konačna. U tom smislu, pozivamo na zdrav razum i konačno razrešenje ovog haosa, navodi se u objavi koju prenosi Sportklub.

Prvo kolo nove sezone Superlige Srbije treba da počne u nedelju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Neočekivani odlazak iz Partizana: Radonjić dobio pojačanje iz redova srpskog vicešampiona

Partizan ovog leta vrši kompletnu rekonstrukciju igračkog kadra. Skoro svi igrači su napustli klub, a mnogi novi već potpisani...

POVEZANE OBJAVE