Tristan Vukčević otkrio gde želi da nastavi karijeru i koja bivša NBA zvezda mu je savetnik u karijeri

Košarkaš Partizana je ove godine odabran na NBA draftu kao 42. pik od strane Vašington Vizardsa i odmah se izuzetno pokazao u Letnjoj ligi.

Na krije svoju želju da karijeru nastavi u najjačoj ligi sveta, a istakao je i da smatra da je spreman u ovom trenutku za to, kao i da mu nije potrebno više iskustvo igranja u Evropi, navodi novinar Čajs Hjuz.

Ipak, Vizardsi imaju popunjen tim za narednu sezonu, pa je sve u vezi sa Vukčevićem pod velom neizvesnosti.

Podsetimo, za njega su interesovanje pokazali Peristeri, koji predvodi Vasilis Spanulis a u čijem stručnom štabu radi Tristanov otac Dušan, kao i Olimpijakos, čiji član je bio pre odlaska u Real Madrid.

Ipak, još uvek je član Partizana, ali je malo verovatno da će imati i dalje mesto u timu, posebno nakon odlaska u Ameriku pred Draft, kada nije bio na raspolaganju Željku Obradoviću.

On je otkrio i da ga je Mark Gasol, nekadašnji španski reprezenattivac i bivši uspešan NBA igrač, a sada predsednik-igrač Đirone, svojevoljno pozvao kako bi mu dao savete nakon Drafta.

Pozvao me je, rekao da voli to kako igram i da bi hteo da mi ponudi neke savete. Govorio mi je o razlikama u igri i životu u NBA u odnosu na Evrope, o tome kako da se prilagodim, kao i da ga slobodno pozovem. Zahvalan sam mu na tome, on je legenda, rekao je Vukčević.

Za Vukčevića se pročulo u svetskoj košarkaškoj javnosti kada je kao 17-godišnjak rešio El Klasiko protiv Barselone, iskoristivši maksimalno odsustvo nekih igrača u tadašnjem timu Reala.

Ipak, čini se da mu se karijera do sada nije razvijala predviđenom brzinom, ali tek mu je 20 godina u svakom slučaju. Iako je imao mogućnosti da nastupa i za Grčku, Španiju i Švedsku, odabrao je da bude na raspolaganju reprezentaciji Srbije, za šta je od ove godine zvanično i stekao to prava, pa ostaje da se vidi kada će obući dres našeg nacionalnog tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE