Lazetić pred Partizan: Da započnemo sezonu kako treba

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u subotu 29. jula od 21h, na svom stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Partizana u utakmici 1. kola Superlige, u uverenju da će ekipa pružiti kvalitetnu igru i pobedom započeti novu sezonu.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da je pred TSC-om veliki izazov na samom početku prvenstva u utakmici protiv jednog od najboljih domaćih klubova.

Iako je početak prvenstva odložen, uvek nam uvek treba još malo vremena za rad pred prvo kolo koje sa sobom nosi određenu neizvesnost, a pogotovu kada je protivnik Partizan. Ne verujem da je iko u optimalnoj formi, pa nismo ni mi. Ipak zadovoljni smo što počinju prvenstvene utakmice za koje smo se spremali i koje su nam nedostajale. Raduje nas pozitivni naboj i trema pred mečeve, a kod igrača se oseća dobro raspoloženje. U timu još uvek postoji određena polueuforija zbog dobrog rezultata koji smo napravili prošle sezone i iz nje ćemo pokušati da izvučemo  najbolje da novu sezonu započnemo kako treba, izjavio je Lazetić.

Lazetić se osvrnuo na pojačanja koja su stigla u klub i kojima je svakako potreban period adaptacije:

Videćemo kada počne prvenstvo, znamo da im nije lako i da im je potrebno vreme da se uklope. Zadovoljan sam kako su se snašli u ekipi. Dobro reaguju na zahteve i sve ide u pravom smeru. Iz dana u dan napredujemo i novajlije pokazuju da su prava pojačanja. Imaju svu moguću podršku stručnog štaba i saigrača, a i vreme  da se naviknu na klub, ekipu i zahteve u igri. To nije jednostavan proces, ali sačekaćemo da dođu do nivoa na kome treba i mogu da budu.

Trener TSC-a je istakao da je zadovoljan odgovornošću ekipe i činjenicom da nisu imali gotovo ni jednu povredu na pripremama koje su pomogle da se među igračima kreira pozitivna atmosfera i uspostave dobri odnosi.

Radimo na igri i fizički se pripremimo. Ovo je sam početak i po postignutim rezultatima možda ne izgledamo najbolje. Ipak, dobili smo smernice i uvid  kako da popravimo ono što ne valja. Ove nedelje smo imali defanzivne treninge, a za naš stil igre veoma je važan defanzivni stav. Kakve su pripreme zaista bile pokazaće prve utakmice.

Lazetić je dodao da protivniku uvek pristupa sa najvećim respektom i da ekipa analizira greške koje je pravila u prošloj sezoni kada nije uspela da pobedi Partizan ni na domaćem terenu, kao i da veruje da će kvalitetnom igrom i motivacijom postići željeni rezultat.

Za kraj obraćanja Lazetić je pozvao publiku da dođe ina utakmicu­:

Bez obzira što je vreme odmora i što je meč zakazan za  kasni večernji termin, verujem da se i publika uželela fudbala i pozivam navijače da dođu, odgledaju dobar fudbal protiv odličnog protivnika i da podrže momke na početku ove zahtevne sezone, završio je trener ekipe iz Bačke Topole.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE