OBARA SVE REKORDE: Jokić potpisuje najveći ugovor u istoriji?!

Nikola Jokić je ove godine predvodio Denver Nagetse do istorijske prve titule u NBA ligi, a sebi je na dve MVP titule pridodao i one za najkorisnijeg igrača velikog finala i finala konferencije.

U Americi je aktuelizovano pitanje potpisivanja novog ugovora najboljeg košarkaša sveta, iako mu aktuelni, vredan 274.000.000 dolara ističe tek za tri godine.

Sledeći supermaksimalni ugovor koji bi potpisao bi mogao da iznosi vrtoglavih 404.000.000 dolara, čime bi pomerio sve granice i po ovom parametru.

To gledište je izneo NBA analitičar Kurt Helin, govoreći za “NBC Sport”.

Nikola Jokić je bez dileme najbolji košarkaš koji zemljom hoda u ovom trenutku. Potpisao je produžetak ugovora vredan 274 miliona dolara pred start prošle sezone. Ipak, zahvaljujući njegovoj igračkoj opciji na kraju toga, u leto 2026. mogao bi da potpiše prvi ugovor od preko 400 miliona dolara kao produžetak sadašnjeg ugovora, posebno ako to bude pet godina za 404 miliona. Jokić bi dobio taj novac bez obzira na to da li će još jednom osvojiti titulu ili biti MVP, jer će imati deset godina staža. Biće u stanju da dobije tako nešto bez obzira na stil igre i godine, otkrio je Helin.

Još nekoliko najvećih NBA zvezda bi trebalo da potpišu supermaks ugovore, ali oni neće moći da dostignu ni približnu svotu koju bi inkasirao Srbin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE