Naša NBA košarkašica samo jednom igrala za reprezentaciju, a sada prelazi kod Marine u Fener

Srpska košarkašica Nikolina Milić već drugo leto zaredom sa uspehom nastupa u ženskoj NBA ligi za Minesotu Linuks, a od septembra će zaigrati u novom evropskom klubu.

Ona će postati deo Fenerbahčea koji predvodi srpska selektorka Marina Maljković, koja je tako pokazala da je svesna Nikolininog kvaliteta. Međutim, Nikolina je samo na jednom takmičenju zaigrala za našu reprezentaciju.

Bilo je to na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji, kada je osvojena bronza, ali je problem koji se javlja u slučaju devojke iz Trebinja taj što ne postoji mogućnost da ne nastupa kao naturalizovana košarkašica.

Na tom takmičenju je zaigrala nakon što se povukla Danijel Pejdž, a sledeće godine je bila na širem spisku, međutim tada je već tu bila i Ivon Anderson, na deficitarnoj plejmejkerskoj poziciji. Zanimljivo je da je Anderson takođe nova košarkašica Fenerbahčea, pa će naredne sezone igrati zajedno kod naše selektorke.

Prethodne sezone Milić je nastupala u francuskoj ligi, a pre toga i u Mađarskoj, dok se WNBA igra tokom letnjih meseci.

Svakako da bi naš nacionalni tim značajno dobio na kvalitetu kada bi se Milićeva ponovo našla u dresu reprezentacije. Poslednjih godina su centarsku poziciju najčešće pokrivale novi kapiten Tina Krajišnik (Jovanović) i Dragana Stanković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE