Srbija u finalu Evropskog prvenstva, FIBA komentator progovorio srpski i proglasio “Baby” Bjelicu! (VIDEO)

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale U18 Evropskog prvenstva, koje se održava u Nišu. Izabranici Nenada Stefanovića bolji su bili od vršnjaka iz Nemačke sa 65-54.

Čitavo prvo poluvreme proteklo je u neizvesnosti, a ključna je bila treća deonica, u kojoj su naši košarkaši stekli dvocifrenu prednost, koju su imali i na kraju ovog perioda, posle oscilacija u rezultatu.

Tokom poslednjih 10 minuta nijednog trenutka nisu dozvolili nadu protivniku, niti priliku da spuste razliku – koja više nije bila jednocifrena nijednog trenutka – a najviše je iznosila 17 poena.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je mladi plej Crvene zvezde Nikola Topić sa 16 poena, čemu je pridodao i 4 asistencije i 3 skoka.

Još jednu odličnu partiju pružio je i košarkaš Mege Bogoljub Marković, koji je upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova, i kog je FIBA komentator proglasio “Baby” Bjelicom, misleći na košarkaša Fenera Nemanju. Isti broj poena postigao je i Pavle Nikolić, uz 6 skokova i asistenciju.

Pomenuti komentator se na kraju utakmice dobrano potrudio da progovori i srpski jezik, u čast plasmana u finale domaće selekcije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE