VATERPOLISTI POSLE SP: Medalja uvek mora da nam bude u glavi

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki.

Nakon duela sa Španijom i poraza od Grčke našem timu su preostale još dve prilike da se kao dvostruki uzastopni olimpijski šampion kvalifikuje za OI u Parizu.

Nakon utakmice, izjave su dali neki od reprezentativaca.

Videla se velika želja da osvojimo medalju i to me čini zadovoljni. Ali ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara ali to se nije dogodilo. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rešenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Verujem da možemo mnogo bolje.Ako ovako nastavimo da radimo,da se bodrimo, da budemo tim kao što smo bili ovde onda možemo da se nadamo borbama za medalju, rekao je naš golman Branislav Mitrović.

PUT DO PARIZA: Šta Delfine čeka posle Fukuoke?

Potom se nadovezao najbolji strelac SP sa 25 golova Strahinja Rašović:

Završili smo kao četvrti. Čestitam Španiji ali i našem timu jer smo napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu. Tada smo bili peti na svetskom, deveti na evropskom a ovde smo igrali za medalju.Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom ali sve je to deo procesa u kojem se nalazimo.Idemo napred. Što se tiče titule najboljkeg strelca uvek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima jer da njih nije bilo ne bi ni bilo ovih golova, rekao je srpski igrač.

SP FUKUOKA: Srbija četvrta na svetu!

Na to se nadovezao i Marko Radulović:

Posle Grčke još jedan bolan poraz. Nikada ne smemo da budemo zadovoljni četvrtim mestom i uvek samo medalja mora da nam bude u glavi. Nećemo mentalitet četvrtog mesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za medalju. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vreme željeni rezultat, zaključio je on.

Naše vaterpoliste naredne godine u kratkom roku očekuju EP u izraelskoj Netanji i novo Svetsko prvenstvo u Dohi.

Foto: Orange NL/ Vaterpolo Savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE