ČUDO OD DETETA: Angelina Topić sada dominira i u skoku udalj!

Nedavno su objavljene najnovije svetske liste u atletici, na kojima su se čak četiri naše atletičarke našle u TOP 8 u svojim disciplinama. Među njima su bile i dve skakačice u dalj, Ivana Vuleta i Milica Gardašević, dok je bronzana sa svetskog prvenstva u skoku uvis Angelina Topić petoplasirana u svojoj disciplini.

Međutim, upravo je Angelina trijumfovala na seniorskom prvenstvu Srbije u skoku udalj, iskoristivši odsustvo pomenute dve naše šampionke. I to joj nije prvi put da beleži odlične rezultate u ovoj disciplini.

Ona je ostvarila odličan skok i dobacila do daljine od 6,58 metara. Drugoplasirana je bila Dunja Sedlaček sa 6,14 metara, a treće mesto je pripalo Sari Lukić sa identičnim rezultatom, ali ga je ostvarila iz više pokušaja.

Angelina je nasledila šampionske gene od oca Dragutina i majke Biljane, a očigledno se radi o čistom talentu, jer se retko dešava da atletičari beleže vrhunske rezultate u više disciplina koje nisu trkačke.

Nedavno su se Ivana Vuleta (Španović) i Milica Gardašević plasirale na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Milica je to učinila sjajnim skokom od 6,91 metara, što je osmi rezultat ove godine u svetu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Studentskog centra prijavljen za NBA draft!

Mladi košarkaš Studentskog centra Luka Bogavac prijavio se za ovogodišnji NBA draft, saopštio je njegov menadžer Miško Ražnatović. https://www.sportskacentrala.com/2024/04/28/jos-jedan-igrac-mege-se-prijavio-za-nba-draft/?swcfpc=1 Bogavac...

POVEZANE OBJAVE