Partizan izdao saopštenje o “deljenju (ne)pravde sudije Mitića”

Dosta bure se podiglo posle meča u Bačkoj Topoli u kojoj su TSC i Partizan podelili bodove posle goleade 3:3.

U Humskoj se ne mire sa gubitkom dva boda i za sve krive sudiju Milana Mitića.

Tim povodm su izdali saopštenje koje prenosimo u celosti.

– Nakon jučerašnje sjajne fudbalske predstave u Bačkoj Topoli, u kojoj je mogla da uživa celokupna sportska javnost u Srbiji, prinuđeni smo da se oglasimo, kako bi zaštitili igrače, klub i sve koji vole Partizan.

Sinoć su gledaoci na stadionu, i u televizijskom prenosu imali priliku da vide i posvedoče deljenju (ne)pravde sudije Milana Mitića!

Od samog početka sudija Mitić je u svom “deljenju pravde” spojio dve karakteristike – veliko neznanje i tendenciozno suđenje protiv Partizana. Teško je i pobrojati sve njegove greške na štetu našeg kluba u prvom poluvremenu, ali navodimo samo one najočiglednije:

Kod prvog gola TSC, jedan od igrača TSC-a se nalazi u ofsajd poziciji i ima uticaja na igru pre šuta igrača koji postiže gol.

U situaciji kada igrač Stojić bez lopte, namerno i grubo udara Nikolića koji trči ka lopti, a što su videli svi na stadionu, za sudiju Mitića nema ničeg spornog!

Vrhunac neznanja i namere da ošteti Partizan, sudija Mitić je pokazao kada je nakon što je označio kraj poluvremena, dosudio sporan jedanaesterac za TSC! I ovom prilikom sudija Mitić je dopustio da se igra duže od vremena predviđenog za nadoknadu i imao očiglednu nameru da ošteti Partizan.

Ovom sudiji nije prvi put da ovo čini. Provokativno se i otvoreno smejao u lice partizanovim igračima, treneru i simpatizerima tokom cele utakmice, a i nakon završetka iste.

Teško je i pobrojati sve greške Mitića u drugom poluvremenu, pa tako u 57. minutu sudija poništava regularan gol Markovića, usled navodnog ofsajda igrača Šćekića, čiji navodni duel sa protivničkim igračem nije imao uticaja na igru prilikom te situacije, te nema govora o ofsajdu! Nikome na terenu nije bilo jasno šta Mitić sudi i koja pravila primenjuje.

Potom sudija propušta da start igrača TSC Cvetkovića sankcioniše drugim žutim kartonom, ali zato na drugoj strani nema problem da igrača Kalulua zbog dva starta sankcioniše sa dva žuta kartona i prestrogo ga isključi iz igre, u utakmici koja je bila sportski dramatična, ali laka za vođenje jer nije bilo grubosti igrača na terenu.

Nezasiti delilac nepravde Mitić je  tendencioznost i neznanje iskazivao tokom celog meča, a u 75. minutu na drzak način izmišlja kazneni udarac za TSC, iako se start Pantića nad igračem TSC dogodio van kaznenog prostora!

I kao šlag na tortu, na samom kraju utakmice sudija svojevoljno odlučuje da vreme nadoknade od pet minuta, produži za samo njemu znano vreme čime je omogućio da ekipa TSC gol postigne van vremena koje je bilo određeno za nadoknadu! 

FK Partizan je ubeđen da je sudija Mitić postupao sa namerom i da sve greške koje je učinio na štetu našeg kluba ne mogu da ostanu nekažnjene, a sudija Mitić je nedostojan suđenja ovakvih i sličnih utakmica.

Skrećemo pažnju nadležnim u FSS, a posebno u sudijskoj organizaciji i Dejanu Filipoviću, obzirom da se ovo  dešava na samom početku prvenstva! Ni na koji način ne prihvatamo svako širenje konteksta ovog dešavanja van fudbala.

Ne želimo da tražimo alibi za rezultate, kao što to do sada nismo činili, ali moramo da kažemo istinu i zaštitimo trenera i igrače.

Svi koji vole Partizan su imali sinoć priliku da vide lepu, nadahnutu i organizovanu igru, da vide da su pojačanja, iako još uvek nedovoljno uigrana, donela veliki kvalitet ekipi i da uz dobar i predan rad Partizan može ostvariti zacrtane ciljeve u sezoni koja je pred nama.

Poručujemo svima da se nećemo demobilisati, naprotiv i da nas ovakve nepravde samo ujedinjuju pred naredne utakmice. Odajemo priznanje našem treneru i igračima na borbenosti i prikazanom umeću.

Napred Partizan, stoji na kraju saopštenja kluba iz Humske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZE U BEOGRAD: PAO oslabljen u naredne dve utakmice?

Košarkaši Panatinaikosa izjednačili su na 1-1 u plej-of seriji Evrolige protiv Makabija. Serija se sada seli na dve utakmice...

POVEZANE OBJAVE