Savić otrkio još koliko će igrača dovesti Partizan

Najtrofejniji srpski košarkaški klub Partizan u dosadašnjem toku leta i doveo je samo dvojicu novih igrača.

Šampiona ABA lige su pojačali Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka, a sigurno jedno od najbitnijih stvari u prelaznom roku je ostanak jednog od najboljih šutera Evrolige Kevina Pantera i Zeka Ledeja. Ugovore su produžili i Aleksa Avramović i Balša Koprivica.

-Vezani smo za Kevina i Zeka, to su dva momka koji su prvi stigli u ovom novom projektu Partizana. Pokazali su svojim ponašanjem i zalaganjem da zaslužuju nove i pojačane ugovore. Kevin je pravi uzor svima, uvek je prvi na treningu, iskinski kapiten ekipe. Generalno svi u Evropi mogu da se ugledaju na Pantera, profesionalac na i van parketa. Isto tako i Zek, obojica su imali znatno jače ponude od naših, ali i oni su vezani za ekipu, jednostavno to se vidi kod njih. Mi smo uspeli prvi cilj ovog leta da ispunimo, a to je da zadržimo jezgro tima koje sada treba proširiti, rekao je sportski direktor Partizana Zoran Savić u intervjuu za Mozzartsport i dodao:

-Mi smo hteli i Dantea i Matijasa da zadržimo, razgovarali smo, ali jednostavno to nije bilo realno. Žao nam je što su otišli. Oni sada imaju tri puta veće plate, nismo mogli da ispariramo takvim ponudama, ali uostalom, oni su to zaslužili, napravili su finansijski iskorak i ja mogu samo da im čestitam.

Sportski direktor Partizana je najavio nova pojačanja u crno-beli tabor.

-Svi su insajderi, a niko ništa ne pogađa, malo šta je tačno što se priča i piše. Ono što mogu da kažem je da smo u kontaktu sa mnogim igračima, a dovešćemo trojicu. Ko su ti igrači, znamo samo Ostoja, Željko i ja. Sa Mirotićem je situacija bila atipična jer je on javio klubovima da ne dolazi kod njih, pa je to tako procurelo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki derbi bez Srba!

Srpski golman Marko Dmitrović neće biti u sastavu Sevilje za večerašnji gradski derbi protiv Real Betisa, koji se igra...

POVEZANE OBJAVE