Sudijska komisija odgovorila Partizanu

Fudbalski klub Partizan je u prvom kolu prvenstva Srbije odigrao nerešeno 3:3 sa TSC-om.

Nakon meča klub iz Humske je žestoko kritikovao sudiju Milana Mitića da je oštetio njihov tim. Oglasio se i sportski direktor Partizana Ivica Kralj optuživši Mitića za „perfidno i tendenciozno suđenje na tom meču. Danas se oglasio i predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović, koji je održao jkonferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnim temama.

U 33. minutu, propušteno je da se dosudi prekršaj za Partizan i pokaže žuti karton fudbaleru TSC-a.Kazneni udarac za TSC koji je dosuđen nakon što je sudija svirao kraj. Po pravilima, ako je isteklo vreme, kazneni udarac mora da se izvede. Nadoknada je dva minuta, dešava se situacija da je penal napravljen u 47. minutu. Sudija je uradio ono što je trebalo. Svirao je kraj i rekao igračima da sačekaju dok ne proveri. Penal je, kao što vidite – očigledan.Penal za Partizan u drugom poluvremenu. Golman startuje prirodno na loptu, igrač stiže delić sekunde ranije, golman vrhovima prstiju odigrava loptu, lopta menja pravac. Kontakt ako postoji je minimalan – prekršaj ne postoji. Ovde je jedini problem bilo što je izostao poziv iz VAR sobe, rekao je on i dodao:

-Jedna od najspornijih situacija je poništen gol Partizana zbog ofsajda. Postoje tri stavke kod ofsajda: uticaj na igru, uticaj na protivnika i sticanje prednosti. Ovde pričamo o uticaju na protivnika. Ovde ne pričamo samo o ofsajdu, igrač Partizana sapliće igrača TSC-a koji u padu sapliće još jednog igrača TSC-a. Dva igrača su onemogućena da igraju loptom“.

O sudiji Milanu Mitiću predsednik Sudijske komisije je rekao.

-Prošle godine sve tri utakmice i finale kupa sudile su domaće sudije, to je nešto čime možemo da budemo ponosni. Jedan derbi i finale Kupa je sudio Milan Mitić. Pored toga Milan Mitić je sudio i utakmicu Čukarički – Partizan. I TSC – Čukarički u prolećnom delu. Bio je jedan od sudija koji je izneo najveći teret prvenstva, sudio je besprekorno i prirodno je bilo da bude delegiran na ovakvu utakmicu, kao što je prirodno da svako ko se bavi fudbalom nema najbolji dan“. – poručio je Filipović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički dobija novi stadion!?

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca trebalo bi da dobije novi stadion. Kako javlja Mozzart Sport, umesto “Čika Dače” biće...

POVEZANE OBJAVE