DOBITNE KOMBINACIJE NE TREBA MENJATI: Hejla u Borcu zamenio njegov zemljak!

Predvodio je Hanter Hejl prethodne dve sezone čačanski Borac do manjih ili većih uspeha u ABA ligi, zaključno sa blistavim partijama koje su u završnici prethodne sezone dovele do opstanka u elitnom rangu regionalnog takmičenja.

Dobre igre Hejl je naplatio ovog leta prelaskom u grčki Promiteas, a srpski tim je zamenu pronašao u njegovom zemljaku Kruz Perot–Hantu.

Ovaj plej sa Novog Zelanda ima 23 godine i potpisao je jednogodišnji ugovor sa Borcem.

Borac i ABA liga ovom će košarkašu biti prvi profesionalni angažman, pošto je njegov put nešto drugačiji od onog kojim je u Čačak dospeo njegov zemljak.

Perot-Hant dolazi direktno sa koledža, gde je nastupao u NCAA ligi za Južnu Dakotu, uz prosek od 14,3 poena prethodne sezone. Hejl je, sa druge strane, stigao svojevremeno kao najbolji strelac novozelandskog šampionata.

Podsetimo, danas je Borac već angažovao Darka Talića na istoj poziciji, pa je praktično kompletirao ovaj deo tima.

Pre Talića u klub iz Čačka su stigli Nikola Manojlović, Ronaldo Segu i Tajlan Džamon Birts, a navodno je nadomak dolaska i Filip Rebrača, sin čuvenog reprezentativca Željka, koji je godinama unazad sa uspehom igrao u NCAA ligi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković u Rimu dan ranije u odnosu na drugog nosioca

Novak Đoković će biti prvi nosilac petog mastersa sezone, na turniru u Rimu. Tako je odlučeno da gornja polovina žreba...

POVEZANE OBJAVE