EVROPA NA NOGAMA: Stiže još jedan NBA superstar?!

Velika euforija na evropskom košarkaškom tlu se podigla prelaskom dugogodišnjeg košarkaša Šarlot Hornetsa Kembe Vokera u Monako, ali postoji velika verovatnoa da neće biti jedina NBA zvezda koja će zaigrati u Evroligi naredne sezone.

Kako javlja “Basket News”, milanska Olimpija će pokušati da angažuje Džon Vola, čija uloga u najjčoj ligi sveta je znatno opala u poslednje tri godine.

Ukoliko bi se ovakva namera ostvarila, bio bi već drugi plej koji spada u red najvećih zvezda NBA lige koji će ovog leta preći u Evroligu. Ovakva situacija nije viđena još od devedesetih godina, kada su, pre svega u grčke i italijanske klubove, zbog većih platežnih mogućnosti dolazili neki od najboljih igrača NBA lige, a najveći je svakako Dominik Vilkins, koji je igrao u Panatinaikosu. Kasnije je sličnih naznaka bilo krajem prve decenije ovog veka, ali je najzvučnije ime koje je stiglo bio Džoš Čildres, koji je igrao sa uspehom za Olimpijakos.

Vol je bio prvi pik na NBA draftu 2010. godine, kada su ga odabrali Vašington Vizardsi, čiji je predvodnik bio u narednih deset godina, ali bez značajnijih timskih uspeha.

Potom je prešao u Hjuston, a zatim i u Kliperse, gde je proveo poslednju sezonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda pustila u prodaju karte za TSC

Fudbaleri Crveni zvezde će u četvrtak dočekati na svom terenu TSC u derbiju 33. kola Superlige Srbije. Crveno-beli su obavestili...

POVEZANE OBJAVE