MVP Lige šampiona pronašao novi klub (VIDEO)

MVP FIBA Lige šampiona Ti Džej Šorts novi je košarkaš francuskog Pariza, javlja Luka D’Alesandro.

Ovaj bek šuter dolazi nakon sjajne sezone u nemačkom Bonu, sa kojim je trijumfovao u najjačem FIBA takmičenju u Evropi.

Evropsku karijeru je počeo u Ventspilsu, a potom sepreselio u Nemačku, gde je nastupao prvo za Hamburg Tauerse i Kraishelm Merlinse.

Sada će se Šorts otisnuti u glavni grad Francuske, u tim koji nije imao dobru sezonu iza sebe i u kojoj se nije plasirao čak ni u plejof francuskog prvenstva, i ostao u senci gradskog rivala Bulonj Levaloe, koji je sa Viktorom Vembanjamom u sastavu dogurao do finala plejofa, u kome je poražen od Monaka.

U MVP sezoni 25-godišnji košarkaš je u Ligi šampiona beležio prosečno 19,5 poena, 6,8 asistencija i 3,6 uhvaćenih lopti po utakmici.

Iako se očekivalo da će Šorts u neki od evroligaških klubova, razlog za odabir Pariza je i njegov dosadašnji trener koji je preuzeo francuski tim, a ovako nešto se najavljivalo još ranije.

Bon i novi šampion Nemačke Ulm bili su prava otkrića na evropskoj košarkaškoj sceni prethodne sezone, a upravo je u Ulmu pojačanje našla i Crvena zvezda, angažovanjem brazilskog pleja Jaga Dos Santosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI ĆE OSTATI U MILANU? Pojavila se nova transfer opcija za Jan-Karla Simića

Mladi srpski štoper Jan-Karlo Simić ove sezone je stekao afirmaciju u prvom timu Milana, kada je iskoristio odsustvo nekoliko...

POVEZANE OBJAVE