NASTAVLJA DA BLISTA: Đere u četvrtfinalu Kicbila!

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Kicbilu, pobedom nad Brazilcem Tijagom Sejbotom Vajldom sa 2-0, po setovima 7:6 (7:5) i 6:3.

Srbin na ovaj način nastavlja sa odličnim rezultatima, nakon finala na ATP 500 turniru u Hamburgu prošle nedelje, u kom je izgubio od Aleksandera Zvereva.

Danas je Laslo prvi set dobio u tajbrejku, nakon što pretodno nije viđena nijedna brejk prilika. Za razliku od regualrnog dela seta, tajbrejk je bio pun oduzetih servis poena, pa je viđeno čak sedam mini-brejkova. U takvom odnosu snaga je ipak Đere izašao kao bolji i poveo.

Ključan je u drugom setu i meču bio brejk u drugom gemu, kada je naš teniser iskoristio prvu priliku. Potom je ostao pribran u petom gemu i uspeo od 0:40 da osvoji svoj servis gem sa pet uzastopnih poena i spase usput tri brejk-šanse. Potom su još po jednu brejk-loptu razmenili u naredna dva gema, ali je svako zadržao svoj servis, što je bilo dovoljno Laslu za prolazak dalje.

Za polufinale će se boriti protiv trećeg nosioca Pedra Kaćina iz Argentine, 54. igrača sveta, koji je sa 2-0 u setovima savladao iskusnog Španca Alberta Ramosa-Vinjolasa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE