SKANDAL U NAJAVI: Ukrajinski i grčki sudija nudili mito kolegi za finale Evrokupa?!

Ukrajinski sudija Nikola Ambrosov izneo je ozbiljne optužbe na račun svog zemljaka Borisa Rizika i Grka Ilijasa Koromilasa, sa kojima je zajedno sudio finale košarkaškog Evrokupa 2021. godine između Monaka i Uniksa.

Navodno mu je nuđen mito od 10.000 evra da bi suđenje naginjalo ka pobedi ruskog kluba, a sve je, prema ovim tvrdnjama, poteklo od grčkog arbitra, jer su njegovi zemljaci trenirali Uniks.

Ono što ću reći može mnoge iznenaditi, ali stvari su se desile ovako: tri dana pre utakmice zove me najpoznatiji sudija u Ukrajini, Boris Rižik. Kaže mi da u finalu igra Uniks, koji ima grčkog trenera i grčkog pomoćnika. Prišao mu je Ilijas Koromilas, takođe Grk, koji je bio evroligaški sudija i preko njega pokušao da se dogovori sa mnom. Ako bih pristao, onda bi Koromilas razgovarao direktno sa mnom da se „dogovori“ kako će Uniks pobediti. Nisam ništa rekao Rižiku i rekao mi je da razmislim o tome 24 sata. Da sam se predomislio i da je sve bilo po planu, dobio bih deset hiljada evra. Čak mi je dao i Viber broj da se javim posle meča. Ipak, svi znate rezultat: Monako je pobedio, ispričao je ukrajinski arbitar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sastavi: Nađ odmah napravio promene!

Fudbalski klub Partizan danas prvi put nastupa pod vođstvom novog šefa struke Alberta Nađa. Rival mu je Vojvodina u derbiju...

POVEZANE OBJAVE