Asvel nastavlja da se pojačava igračima koji su igrali u Srbiji, Toni Parker oduševljen

Francuski evroligaš Asvel zvanično je saopštio da je njihovo najnovije pojačanje bivši košarkaš Mege Timoti Luvavu-Kabaro.

On je potpisao jednogodišnji ugovor, a stiže iz redova milanske Olimpije, u kojoj je proveo drugi deo prethodne sezone, gde je prosečno beležio 9,4 poena na 24 odigrane utakmice u Evroligi.

Luvavu je potpunu afirmaciju stekao u Megi, u koju je stigao iz druge francuske lige, gde je nastupajući za Antib Šarks važio tek za dobrog igrača u odbrani.

U srpskom timu je potpuno eksplodirao i pokazao sav kvalitet, što je dovelo do izbora u prvoj rundi NBA drafta 2016. godine od strane Filadelfije, u kojoj je proveo dve godine.

Nakon toga je u najjačoj ligi sveta igrao za Oklahomu, Čikago, Bruklin i Atlantu, sa promenljivim učinkom i minutažom, ali nije uspeo da opstane sa one strane Atlantika.

Velika je stvar kada dovedete jednog od najboljih francuskih igrača u ovom momentu. Znam Timotea odlično i nemam sumnju da će mnogo doprineti timu, izjavio je legendarni Toni Parker, sada prvi čovek ovog kluba.

Asvel je prvi klub za koji će Luvavu igrati u francuskom elitnom rangu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIGLA POTVRDA: Inter dogovorio potpise dve velike zvezde

Fudbaleri Intera na zanimljiv način osvojili su 20. naslov prvaka Italije, auveliko se razmišlja o sledećoj sezoni i obrani...

POVEZANE OBJAVE