Nekadašnji igrač Efesa: “Partizanu treba skinuti kapu”

Najtrofejniji srpski košarkaški klub i šampion ABA lige Partizan obeležio je sezonu iza nas. Tim Željka Obradovića je bio blizu F4 Evrolige, a u finalu ABA lige savladao je svog velikog rivala Crvenu zvezdu sa 3:2 u seriji.

Uspeh Partizana pratio se i u regionu, a čuveni košarkaš iz Hrvatske Krunoslav Simon je dao opširan intervju za “Crokošarku”, gde je prokomentarisa budžete Partizana i Zvezde. Nekadašnji košarkaš Efesa oduševljen je i činjenicom zarade Partizana od prodaje karata u prošloj sezoni.

-Ne bih se pravio previše pametan, ali mislim da je tamo politika puno uključenija u sport i automatski oni raspolažu s enormno velikim budžetima za naše pojmove. Partizanu treba skinuti kapu, oni su ove sezone zaradili samo od prodaje karata oko četiri ili pet miliona evra. To su iznosi za košaku koji su nezamislivi, ne ozbiljni, već nezamislivi. Do pre dve godine, to je bila avangarda, nemoguće i ja skidam kapu na tome. Ja bih voleo da imam takav klub u Zagrebu, voleo bih imati 20.000 navijača i Evroligu u Zagrebu, ne kažem sada na koji način to funkcioniše i “da li pije vodu”, kažem iz perspektive navijača, izjavio je Krunoslav i dodao:

-Ne bi mi bilo ključno da su mi domaći igrači u rosteru, kao navijač bih voleo, ali mi to ne bi bilo ključno. Treba razumeti i Partizan, jer pravi srpski igrač verovatno je duplo skuplji od Pantera i Lesora. Oni su biznismeni, tu nema emocije. Danas sport nije emocija već biznis – ovaj košta dva miliona, ovaj tri… Gde ima novca ima i interesa, pre dok nije bilo novca i interneta igralo se drugačije, ali to su neka romantična vremena. Svi krenemo da igramo sport iz ljubavi prema sportu, ne zbog novca. Na kraju dana ti ljudi imaju svoje računice i znaju šta rade.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAH KAVALIRSA: Samo 10 poena za četvrtinu, Medžik ubedljivo do izjednačenja! (VIDEO)

Košarkaši Orlanda poravnali su na 2-2 protiv Klivlenda u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Ponovo su bili...

POVEZANE OBJAVE