Đere prokockao pet meč-lopti protiv Tima i ostao bez drugog uzastopnog finala

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Kicbilu, pošto je poražen od domaćeg tenisera i nekada jednog od najboljih na svetu Dominika Tima, nakon velikog preokreta sa 2-1, po setovima 7:6 (7:3), 5:7, 6:7 (8:10).

Tako Đere nije uspeo da se plasira u drugo finale za samo dve nedelje, nakon što je nedavno poražen u borbi za titulu na ATP 500 turniru u Hamburgu od Aleksandera Zvereva. Zanimljivo je da je oba puta poražen od domaćih tenisera koji su poslednjih godina bili u samom vrhu.

U prvom setu nije bilo brejkova, iako su viđene šanse sa obe strane. Đere je dve brejk-lopte spasao kada je izjednačio na 2:2, dok se austrijski veteran u čak tri gema susretao sa opasnošću da mu bude oduzet servis. Ipak, uz dva mini-brejka naš teniski as je lako došao do prvog seta.

Tim je u drugom setu spasao po dve brejk-lopte u drugom i osmom gemu, što je iskoristio u završnici, kada je oduzeo servis Srbinu za 6:5 i potom rutinski svojim servisom priveo set kraju, izjednačivši rezultat.

Ponovo su se u odlučujućem setu Đereu obile o glavu propuštene šanse, i to koliko njih! Prvo je u četvrtom gemu propustio dve brejk prilike, a potom i tri meč-lopte na servis Austrijanca u poslednjem, dvanaestom gemu.

Nekadašnji šampion US opena je ipak uspeo da meč odvede u tajbrejk, gde je naš teniser ispustio još dve šanse da završi meč i ode u finale, što mu se obilo o glavu, pošto je Tim iskoristio svoju drugu i obradovao domaću publiku.

U finalu će se sastati sa Argentincem Sebastijanom Baezom, 72. na svetu, koji je bio bolji od zemljaka Tomasa Ečeverija sa 2-1 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON MVP PRIZNANJA: Tri Evroligaša žele Makedonca iz Uniksa!?

Košarkaši Uniksa igraće u polufinalu plej-ofa VTB lige protiv Lokomotive Kuban. Nekadašnji Evroligaš ima i MVP-a ligaškog toka ovog takmičenja....

POVEZANE OBJAVE