Šengelija o ostanku u Virtusu, izjavi Čovića: Neću komentarisati…

Jedno od najspominjanijih imena u košarkaškom prelaznom roku u Evroligi ovog leta je bilo ime gruzijskog centra Tornikea Šengelije.

Bio je prvo na pragu prelaska u Crvenu zvezdu, a potom je višen u Panatinaikosu, ali je na kraju odlučeno da ostane u Virtusu. Ključni razlog je bio što je Virtus odlučio da traži milion evra za obeštećenje koje tim iz Atine nije želeo da plati.

– Neću zalaziti u detalje. Reći ću samo da je bilo interesovanja timova, što je i normalno. Igrač sam, timovi koji me žele su se interesovali. U današnje vreme reč navodno je veoma smešna. Svi pokušavaju da kažu da si nešto uradio, što ti uistinu nisi napravio. Kažu da sam potpisao ili da sam uradio nešto drugo bez da me iko pozvao da pita. Ali, to je vreme u kome živimo, pa smo na to i navikli. Mnogi mediji jure klikove… Reći ću samo da nije tačno da sam bilo šta potpisao, rekao je Šengelija u intervjuu za Basket Njuz.

Gruzijcu je predočeno da je prihvatio ponudu PAO-a.

– Čujte, na kraju dana, prihvatio ili ne i nije važno, jer imam ugovor sa Virtusom. Ne govorim o nekom određenom timu ili igraču poput mene. Ovo samo navodim kao primer. Ako je igrač pod ugovorom i postoji zainteresovani klub, onda sve tri strane moraju da se usaglase. Ako se to desi, dođe do transfera. Ako samo jedna strana nije za, onda sve propada.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović naveo je da hteli Šengeliju, ali da mu je savetovano da ne ide u Srbiju jer bi to moglo da ima uticaj na njegovu potencijalnu političku karijeru?

– Taj intervju nisam video, pa ga neću ni komentarisati. Ako me danas pitate, onda sam daleko od prelaska u politiku. Želim da ostanem u košarci, iskoristim iskustvo, znanje, veze i da pomognem mlađim naraštajima. Želim da pomognem svojoj zemlji u bilo kom pogledu, a trenutno je to sport, završio je Gruzijac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE